Nieuws

OnePlus vertraagt lancering eerste foldable

OnePlus Open renders
© OnLeaks
OnePlus zou de lancering van zijn foldable hebben uitgesteld. Daardoor verschijnt de OnePlus Open niet op 26 augustus, zoals eerder door Max Jambor werd bevestigd.

Het is nu ook geruchtenmaker Max Jambor die zijn voorspelling bijstelt. Op X schrijft Jambor dat de ‘lancering van de OnePlus Open is uitgesteld’. Voor welke termijn de lancering is gestremd weet de geruchtenmaker niet te noemen. Wel is meteen duidelijk waarom OnePlus de lancering uitstelde – de smartphonefabrikant zou wisselen van schermleverancier.

Voordien stond het Chinese BOE in voor de levering van de vouwbare schermen. Die schermen lijken echter niet te voldoen aan OnePlus’ wensenlijst. Samsung neemt die rol nu op zich. Het lukt OnePlus daarbij niet de componentwissel voor 26 augustus af te ronden. Vandaar dat de lancering nu op een later moment doorgang vindt.

Bij slechts één week vertraging zou de lancering samenvallen met IFA 2023. Dat het event eerder in de week voor IFA gepland stond, lijkt echter te suggereren dat OnePlus de Open liever buiten IFA om lanceert.

Specificaties OnePlus Open

Of de schermwissel nog invloed heeft op de gelekte specificaties van de Open is onbekend. Volgens eerdere geruchten krijgt OnePlus’ eerste foldable een 7,8-inch vouwbaar OLED-scherm. Het scherm zou een 120Hz beeldverversing en 2K-resolutie krijgen. Van buiten is er nog een 6,3-inch scherm – eveneens een OLED-variant – aanwezig, eveneens met een 120Hz-beeldverversing.

Onder de motorkap is de Open een typische high-end smartphone. Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2 drijft het toestel aan, gecombineerd met 16 GB RAM en 256 GB opslag. De interne accu heeft verder een 4.800 mAh-capaciteit.

Uitgelicht artikel OnePlus V Foldables Definitieve naam OnePlus V Fold is bekend

Op cameravlak voorziet OnePlus de Open met een 48 MP-hoofdcamera en eenzelfde sensor voor groothoekplaatjes. Het toestel beschikt ook over een telefotocamera voor zoomkiekjes: die heeft een sterkte van 64 MP.

Kopie OPPO Find N3

Frappant is dat de Open vermoedelijk een kopie is van OPPO’s Find N3. Daar dat merk langzaamaan uit Europa vertrekt, brengt OnePlus de Find N3 in onze contreien uit als de Open.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business