Nieuws

OnePlus Open is sterker dan Galaxy Z Fold 5

OnePlus Open nieuwe renders
© OnLeaks
OnePlus’ Open is naar verluidt een pak duurzamer dan de Galaxy Z Fold 5. Onder labcondities zou het vouwbare scherm langer meegaan dan die van Samsung.

Geruchtenmaker Max Jambor meldt dat de OnePlus Open getest is voor 400.000 vouwacties. Ter vergelijking: Samsungs Galaxy Z Fold 5 is getest voor 200.000 vouwacties. Het scherm van OnePlus’ Open zou dus langer meegaan. ‘Zou’ is hier het kernwoord – de testen werden immers uitgevoerd onder labcondities. Zulke condities zijn niet (helemaal) getrouw aan omstandigheden buiten het laboratorium. Bovendien is het de vraag of Samsungs Galaxy Z Fold 5 na die 200.000 vouwacties ‘kapot’ was, of dat de fabrikant op dat punt simpelweg is gestopt met testen.

Gekend is dat de schermen van de Zuid-Koreaanse fabrikant behoorlijk duurzaam zijn. Ook buiten het lab. In een handmatige vouwtest overtrof de Galaxy Z Flip 5 die 400.000 vouwacties. Kortom – als Samsung zegt dat het scherm minimaal 200.000 vouwacties meegaat, betekent dit zeker niet dat het scherm na 200.000 keer vouwen dienst weigert.

Uitgelicht artikel OnePlus Open renders OnePlus vertraagt lancering eerste foldable

Goed om te weten: OnePlus gebruikt zelf ook Samsung-schermen. Vermoedelijk gaat het daarbij om vergelijkbare schermen als op de Galaxy Z Fold 5. Of de Open daadwerkelijk langer meegaat hangt in ons optiek daarom meer af van andere factoren, zoals de behuizing en het gebruik van UTG (Ultra-thin glass). Verder is het lastig vast te stellen hoe OnePlus het scherm heeft getest en hoe dit zich laat vergelijken met Samsungs testprocedure.

Open naar Europa

Lang zou het niet meer duren vooraleer alle details rond de Open bekend raken. Eerder lekte nog uit dat de vouwbare smartphone eind september of begin oktober wordt gelanceerd. Het design van de OnePlus Open is overigens reeds uitgelekt. Naar verluidt is het een één-op-één kopie van de Find N3 van moederbedrijf OPPO.

Ook zijn enkele kernspecificaties bekend. Volgens geruchten meet het vouwbare OLED-scherm 7,8-inch en krijgt het een 120Hz beeldverversing. Van buiten is er nog een 6,3-inch OLED-coverscherm, eveneens aan 120Hz. Onder de motorkap steekt een high-end Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, gekoppeld aan 16 GB RAM en 256 GB opslag. De batterij krijgt een capaciteit van 4.800 mAh mee.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business