Achtergrond

OnePlus Open interview met Bingo Liu, CEO OnePlus Europa: “Dit is de beste foldable op de markt”

Bingo Liu, CEO OnePlus Europe. Beeld: OnePlus
TechPulse gaat in gesprek met Bingo Liu, CEO van OnePlus Europa en heeft het over de nieuwe OnePlus Open foldable smartphone.

Dit artikel met Bingo Liu over de OnePlus Open werd oorspronkelijk in het Engels afgenomen en vertaald. 

Dag Bingo, bedankt om de tijd te nemen voor dit interview. Kan je ons wat meer vertellen over jezelf, je dagelijkse verantwoordelijkheden en je geschiedenis binnen OnePlus?

Zeker! Ik ben Bingo Liu, CEO van OnePlus in Europa. Ik werk al sinds de start in 2013 voor OnePlus en maakte deel uit van het founding team. Ik beheer de volledige groei en activiteiten van ons snelgroeiende merk binnen Europa en het Verenigd Koninkrijk. Voordien was ik General Manager OnePlus Nordics, waar ik het merk heb doen groeien van nieuweling naar een van de belangrijkste spelers op de Noorse markt. 

Het is een jaar van primeurs voor OnePlus. Eerder zagen we de introductie van de OnePlus Pad, waarmee het OnePlus-ecosysteem werd uitgebreid door een geheel nieuwe productcategorie toe te voegen. Vandaag komen we steeds dichter bij de lancering van de eerste vouwbare smartphone van het merk. Kan je ons hier meer over vertellen? We zijn benieuwd naar de naam en wanneer we deze kunnen verwachten.

De eerste vouwbare smartphone van OnePlus zal een telefoon zijn die open plooit als een boek, en krijgt de naam OnePlus Open mee. De naam verwijst niet alleen naar de nieuwe vouwbare vorm, maar betekent ook het openstaan voor nieuwe mogelijkheden door gebruik te maken van cutting-edge technologie. We blijven trouw aan ons Never Settle motto en blijven met een open mind nieuwe manieren en innovaties op de smartphonemarkt verkennen. Met de OnePlus Open vernieuwen we onze belofte om onze gebruikers van een unieke ervaring te voorzien en positioneren we onszelf op een competitieve manier in de markt van foldables. De OnePlus Open zal gebruikers weten te boeien met mogelijkheden en functionaliteit die synoniem staan met de Fast & Smooth ervaring van OnePlus.

De OnePlus Open zal wereldwijd gelanceerd worden op 19 oktober om 16 uur Belgische tijd.

Alle ogen zijn gericht op OnePlus nu ze de markt van de foldables betreden en gebruikers vragen zich af hoe de OnePlus Open zal verschillen van andere merken. Wat maakt de smartphone uniek? En hoe is OnePlus van plan om concurrenten uit te dagen die al verschillende generaties foldables hebben uitgebracht?

OnePlus is niet de eerste die een foldable lanceert, maar nu we ons toestel lanceren, kan ik jullie verzekeren dat de OnePlus Open de beste vouwbare telefoon is die op dit moment verkrijgbaar is. We wisten altijd dat als we een foldable zouden lanceren, dat het de beste foldable op de markt zou moeten zijn. Ik kan vol vertrouwen zeggen dat de OnePlus Open op dit moment absoluut de beste foldable in de smartphone-industrie is. Het wordt je droomtelefoon!

Het wordt je droomtelefoon!

Bingo Liu

Tijdens het ontwikkelen van de OnePlus Open, dachten we aan één ding: het grootste voordeel van een vouwbare telefoon voor gebruikers is de ervaring van het grote scherm. Het moet voldoen aan de meest fundamentele behoeften van gebruikers, namelijk draagbaarheid en tegelijk zo compact mogelijk zijn, maar toch wil men ook een groter scherm. Ik denk dat dit de meest fundamentele behoefte is van een foldable.

Daarnaast moet de telefoon, naast de ervaring van het grote scherm, ook voldoen aan de eisen van een vlaggenschip-telefoon, zoals licht en dun zijn, een vlaggenschip-beeldervaring bieden en natuurlijk een fast & smooth ervaring hebben. Dit alles maakt de OnePlus Open volgens mij de perfecte foldable.

OnePlus heeft altijd al bekend gestaan voor zijn fast & smooth systeemervaring en we zullen de prestaties van ons eerste vouwbare scherm dan ook laten zien in de prestaties van de OnePlus Open. Om de ervaring van het scherm te optimaliseren werken we daarom nauw samen met Google en andere softwarepartners. Zo werken we meteen ook aan het zetten van standaarden voor de hele industrie. We willen er zeker van zijn dat apps volledig getoond kunnen worden op het display en volop gebruik maken van de unieke én betere gebruikservaring die dit scherm te bieden heeft. 

We hebben geen kosten gespaard in de ontwikkeling van deze ultieme foldable. De OnePlus Open heeft over-the-top specificaties en mogelijkheden, verpakt in een handig licht, compact en duurzaam vouwbaar body met scharnieren die ontworpen zijn om een bijna onzichtbare vouw te creëren. Dit zorgt voor nieuwe mogelijkheden voor power users over de hele wereld en verhoogt de standaard voor foldables. Het is ons vlaggenschip dat eindeloze mogelijkheden biedt. We willen dat onze eerste foldable de allerbeste is, een waardige vlaggenschip foldable die voldoet aan de eisen van gebruikers. Tegelijkertijd hopen we dat deze onevenaarbare foldable een rol zal spelen in het versnellen van de transformatie van het foldable-segment van niche naar mainstream.

Bovendien hebben we nog een verrassing: de geliefde slider waar OnePlus gebruikers zo van houden, zal ook aanwezig zijn op de OnePlus Open.

De telefoon zal er ongetwijfeld anders uitzien dan wat we tot nu toe van OnePlus gezien hebben. Wat kan je ons nog meer vertellen over het ontwerp?

Vanuit het ontwerp standpunt is het een lichte en compacte foldable, die we ontwikkeld hebben door zwaar te investeren in het mechanische ontwerp en de gebruikte materialen, zodat we tot een toestel kwamen dat aanvoelt als een gewone tablet. 

Zelfs met zijn geweldig lichte gewicht, werd er niet ingeboet aan het ontwerp van de OnePlus open. Het overkoepelende doel is dat gebruikers de OnePlus Open kunnen gebruiken als een gewone smartphone wanneer hij dicht is en dat de ervaring meeslepender wordt wanneer de telefoon opengaat. Daarom hebben we de telefoon ontworpen als een candy bar OnePlus telefoon en de vouw zo onzichtbaar mogelijk gemaakt. 

Hoe ziet de toekomst van smartphones eruit volgens OnePlus? Denk je dat foldables het potentieel hebben om populairder te worden dan gewone smartphones, of zullen de twee soorten naast elkaar bestaan? 

Foldables bevinden zich als categorie nog in de heel vroege fase van ontwikkeling en ze zijn nog steeds geen mainstream onderdeel van de smartphonemarkt. Zowat alle foldables zijn vlaggenschip waardige producten voorzien van de meest geavanceerde technologieën en gebruikers beginnen de nieuwe vorm stilaan te begrijpen en te accepteren. Foldables moeten zich nog bewijzen. We geloven echter dat de smartphones enorm kunnen groeien in de high-end smartphone markt. 

De OnePlus Open is een productlijn die naast de huidige vlaggenschipserie en de OnePlus Nord serie zal bestaan. Samen zullen de Open en flagship number series het dubbele vlaggenschip aanbod van OnePlus vormen.

Foldables moeten zich nog bewijzen.

Bingo Liu

OnePlus en Oppo werken sinds 2021 nauw samen en combineren hun teams technologie zodat beide merken de best mogelijke smartphones kunnen afleveren. Wat voor impact heeft deze samenwerking gehad op de ontwikkeling van de OnePlus Open?

Dit product is inderdaad samen ontwikkeld door de productteams van OPPO en OnePlus. We hebben de ervaring en sterktes van beide productteams gecombineerd om zo het best mogelijke product te ontwikkelen. 

Wij geloven dat er momenteel maar één foldable smartphone de beste op de markt kan zijn. Daarom hebben we de expertise van OPPO op het vlak van vouwbare ontwerpen en beeldtechnologie gebruikt en gecombineerd met de expertise van OnePlus in het afleveren van een licht en vlot ontwerp en sterke hardware. We hebben de sterkte van beide teams gebruikt om dit product te definiëren en kunnen vol vertrouwen zeggen dat het momenteel de beste foldable op de markt is. 

We kunnen ons voorstellen dat de OnePlus Open gebruikt zal worden als productiviteitsmachine. Wat kunnen we verwachten op het vlak van multitasking?

We willen nieuwe mogelijkheden introduceren in combinatie met ons besturingssysteem. Met gloednieuwe software hebben we de dagelijkse productiviteit van gebruikers verhoogd en bieden we het meest efficiënte en veilige besturingssysteem ooit aan. Bovendien is de software volledig geoptimaliseerd om gebruik te maken van de twee schermen van de OnePlus Open en zijn ongeveer 95 procent van mainstream apps compatibel met het uitgebreide display. 

Ik kan hier voor de launch nog niet te veel over zeggen, maar je zal niet teleurgesteld zijn. We delen meer details tijdens de keynote, dus kijk zeker!

OnePlus heeft altijd geluisterd naar wat de community wil. Heeft jullie globale fanbase impact gehad op de ontwikkeling van de OnePlus Open? 

Net zoals bij al onze producten, staat onze community aan de kern van alles wat we doen en we proberen aan hun eisen te voldoen met elk product dat we maken. Wat de OnePlus Open betreft wilde onze community een licht, duurzaam toestel dat intuïtief in gebruik is en klaar voor dagelijks gebruik. Tegelijkertijd moet de software ook fast & smooth zijn.

Als merk hebben we een geschiedenis van buitengewone waarde te leveren met onze toestellen en we geloven dan ook dat dit de beste foldable op de markt is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business