Nieuws

Samsung Galaxy S24 Ultra verschijnt op foto

Galaxy S24 Ultra
© Unsplash / Thai Nguyen
Samsung lanceert in januari nieuwe Galaxy S24-toestellen. De Samsung Galaxy S24 Ultra verschijnt nu al op de foto.

Op 17 januari introduceert Samsung zijn nieuwe reeks Galaxy S24-toestellen. Over de vlaggenschiptelefoons van het Zuid-Koreaanse merk werd al veelvuldig gespeculeerd. Al in september verschenen de eerste renders van het basismodel. Daarop valt te zien dat het ontwerp van de telefoon niet drastisch verandert, al verschillen de exacte afmetingen van het toestel licht van die van de voorganger.

Platte schermen

Meerdere geruchten menen ook dat Samsung voor de S24 terugkeert naar traditionele platte schermen. Op de Samsung Galaxy S23 gebruikte de fabrikant nog een scherm met licht gebogen randen. Dat moet ervoor zorgen dat het toestel aangenamer in de hand ligt. De rand van het toestel kan dan minder scherp gemaakt worden, waardoor die niet tegen je hand aanduwt.

Samsung lijkt daar voor zijn aankomende toestellen niet van wakker te liggen. X-gebruiker David Martin plaatste een aantal foto’s van de Galaxy S24 Ultra op het sociale medium. Het is de eerste keer dat we een blik krijgen op het toestel, en dat uit meerdere hoeken. Een wijziging die de X-gebruiker niet onopgemerkt voorbij laat gaan is dat het scherm, zoals de geruchten voorspelden, inderdaad afgeplat werd. Waarom Samsung ervoor kiest om opnieuw platte schermen in de telefoons te verwerken is niet geweten. Over het algemeen zijn platte schermen wel iets duurzamer dan hun afgeronde varianten: ze zullen minder snel breken als je ze laat vallen. Bovendien klagen nogal wat gebruikers over gebogen schermen: ze zouden vaker onbedoelde aanrakingen veroorzaken dan de traditionele platte schermen.

Cameraopstelling

Meteen valt ook op dat de Galaxy S24 Ultra, net zoals zijn voorganger, een rechthoekige telefoon is. Ook aan de achterkant lijkt niet veel te veranderen: er zitten evenveel lenzen op de S24 als op de S23 en ze lijken niet van plek gewijzigd te zijn. Onderhuids verandert er natuurlijk wel het een en ander: de S24 Ultra krijgt een nieuwere 200MP-hoofdcamera en een nieuwe 50MP-telefotocamera. Voor de rest blijven de gebruikte camera’s en sensoren identiek aan die van de S23 Ultra.

Verder krijgt de Samsung Galaxy S24 Ultra ook een titanium frame, net zoals de iPhone 15. Hoe dat nieuwe frame precies aanvoelt, daarover zegt David Martin niets. De vraag is dan ook of de X-gebruiker een echte S24 Ultra in handen heeft, of dat het om een dummymodel gaat dat op basis van renders tot stand kwam.

17 januari

Pas op 17 januari, na het Galaxy Unpacked-evenement, zal dat met 100% zekerheid gezegd kunnen worden. Tot die tijd neem je alle informatie over de nieuwe S24-reeks, zoals met alle toestellen die nog moeten verschijnen, best met een korreltje zout.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S25 Ultra Samsung mijdt Exynos voor Galaxy S24 Ultra
AndroidmobielsamsungSamsung Galaxy S24 Ultrasmartphones

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen