Nieuws

Toch alleen Samsung Galaxy S24 Ultra een titanium frame?

Samsung Galaxy S23-serie
© Samsung
Een nieuw verslag bevestigt dat de Samsung Galaxy S24 Ultra inderdaad een titanium frame zal krijgen, zoals eerdere geruchten al aangaven.

We hebben inmiddels al vaker gehoord dat Samsung Apple achterna gaat met een titanium frame voor zijn nieuwe toestellen. Nu bevestigt weer een nieuwe bron dat de Samsung Galaxy S24 Ultra een titanium behuizing krijgt.

Samsung Galaxy S24 Ultra

In de aanloop naar de lancering van de Samsung Galaxy S24-serie, die misschien eerder plaatsvindt dan we oorspronkelijk hadden verwacht, zijn er al meerdere leaks verschenen over de toestellen uit deze reeks.

Een van de geruchten die al langere tijd de ronde doet, is dat Samsung een titanium frame zal gebruiken bij de S24-modellen. Een nieuw verslag van de Zuid-Koreaanse techwebsite The Elec geeft aan dat de Galaxy S24 Ultra het eerste model zal zijn met een titanium frame. Schijnbaar was Samsung dit materiaal al langere tijd aan het onderzoeken. De beslissing om het materiaal ook echt op toestellen toe te passen is pas relatief recent gemaakt.

Misschien dat de toevoeging van een titanium behuizing op de iPhone 15 Pro-modellen deze keuze ook nog heeft beïnvloed. Hoe dan ook zal dit materiaal waarschijnlijk wel populairder worden als Apple en Samsung het allebei gebruiken.

Later pas meer modellen met titanium

Eerdere geruchten suggereerden dus dat alle Samsung Galaxy S24-modellen een titanium behuizing zouden krijgen. Dit nieuwe verslag van The Elec geeft echter aan dat het in de eerste instantie alleen om de Ultra gaat.

Volgens de bronnen van The Elec wil Samsung eerst zien hoe goed het titanium frame wordt ontvangen bij de Galaxy S24 Ultra. Het bedrijf beslist vervolgens daarna of het materiaal ook op andere toestellen zal worden toegepast in de toekomst.

Wat het nieuwe verslag ook nog belicht, is dat de S24 Ultra waarschijnlijk niet (veel) lichter wordt dan zijn voorganger. Dit was bij Apples overstap van de iPhone 14 Pro-modellen naar de iPhone 15 Pro-modellen wel het geval. Apple gebruikte voorheen echter roestvrij staal, terwijl Samsung momenteel aluminium gebruikt. Aluminium is al vrij licht, dus de switch naar titanium zorgt waarschijnlijk vooral voor extra stevigheid.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S23 Ultra Qualcomm CEO bevestigt terugkeer Exynos-chips bij Galaxy S24-serie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business