Nieuws

Alle Galaxy S24-modellen krijgen een titanium frame

Samsung Galaxy S25 Ultra
© Unsplash / Zana Latif
Samsung lijkt Apple te volgen en stapt over op een titanium frame voor zijn Galaxy S24-versie. Naar verluidt wordt dit materiaal op alle Galaxy S24-modellen gebruikt.

In eerdere geruchten werd steeds aangehaald dat enkel de Galaxy S24 Ultra zou overstappen op een titanium frame. Volgens geruchtenmaker Revegnus mogen we nochtans verwachten dat alle Galaxy S24-modellen – de Galaxy S24, Galaxy S24+ en Galaxy S24 Ultra – zo’n sterker frame meekrijgen. Op dit punt is verder enkel nog gekend dat Samsung zelf zou instaan voor de productie van het titanium frame voor de Galaxy S24. Voor de S24+ en Ultra wijkt Samsung mogelijk uit naar een externe productiepartner.

Aluminium staat overigens niet geheel te verdwijnen. Intern blijft Samsung mogelijk gebruikmaken van aluminium. Ook op dat vlak volgt het de Apple-route. Op de recent gelanceerde iPhone 15 Pro-serie is enkel de buitenste schil van het frame opgetrokken uit aluminium. Meer specifiek gaat het om een dikte van 1mm.

Dat heeft ook een specifieke reden. Hoewel titanium veel sterker is dan aluminium – tot driemaal zo sterk –, komt het met beperkingen op thermisch gebied. Titanium heeft immers een lage thermische conductiviteit. Met andere woorden: titanium is niet geschikt voor het afvoeren van hitte. Hoe dik de titanium buitenschil van de Galaxy S24-serie wordt? Daarover kunnen we enkel speculeren.

Gezonde dosis scepsis

Wat boven kijf staat is geen van de details ‘feitelijke’ informatie betreft. Neem het gerucht over de Samsung Galaxy S24-serie dan ook met een korrel zout. Wel heeft Revegnus in het verleden al eens juiste informatie gedeeld over Samsung-producten.

Die gezonde dosis scepsis houd je best ook aan voor andere geruchten rond de Galaxy S24-serie. De voorbije maanden verschenen meermaals geruchten rond de chipsets van de Galaxy S24 (Ultra), een vermeende lanceringsdatum én zelfs renders van het instapmodel kwamen voorbij. Begin 2024 komt er zeker en vast duidelijkheid over: dan houdt Samsung steevast zijn eerste Unpacked-evenement.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business