Nieuws

Lanceringsdatum Samsung Galaxy S24 is gekend

Samsung Galaxy S24
© Unsplash
Samsung lanceert de Galaxy S24-serie naar verluidt eerder dan voorgaande jaren. De internationale introductie moet ditmaal in januari plaatsvinden.

Specifiek op 18 januari, meldt geruchtenmaker Ice Universe via Weibo. Voorgaande jaren bracht Samsung zijn Galaxy S-serie toestellen steeds begin of eind februari op de markt. Enkel de Galaxy S21-serie was hierin de voorbije jaren een uitzondering. Dat Samsung zijn Galaxy S-toestellen van oudsher in februari lanceert heeft alles van doen met het MWC in Barcelona, dat eind februari plaatsvindt. Nu de grootste technologiebeurzen steeds verder in waarde inboeten, is die koppeling met MWC ook niet per se een meerwaarde te noemen.

Sterke vraag naar iPhone 15

Toch hoeft dat niet de énige reden te zijn voor Samsung om de Galaxy S24, S24+ en Galaxy S24 Ultra al in januari te lanceren. De sterke vraag naar Apple’s iPhone 15 speelt daarin mogelijk ook een rol – Samsung zou simpelweg wat klanten bij de technologiegigant uit Cupertino willen wegsnoepen. Wat de werkelijke reden is, wordt vermoedelijk nooit bekend. Een vroegtijdige lancering zou hoe dan ook gaan plaatsvinden.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S23 FE Samsung plant terugkeer naar Exynos in Europa vanaf Galaxy S23 FE

Ice Universe houdt wel een slag om de arm voor de exacte datum van het evenement. Het is dus nog goed mogelijk dat Samsung de Galaxy S24-serie op een andere datum (in januari) lanceert.

Geruchten Galaxy S24-serie

Het is alvast niet de eerste keer dat een vroegtijdige lancering wordt besproken. Het Zuid-Koreaanse ETNews liet eerder deze maand al weten dat de onthulling eerder zou doorgaan. De publicatie wist, in tegenstelling tot Ice Universe, geen exacte datum te noemen.

Intussen zijn ook veel andere details over de Galaxy S24-serie gekend. Zo krijgen de Europese Galaxy S24-modellen een Exynos 2400-SoC aan boord. Enkel de Galaxy S24 Ultra zou daarvan uitgezonderd zijn – die zou de efficiëntere Snapdragon 8 Gen 3 ‘For Galaxy’ meekrijgen. Verder raakte in augustus bekend dat Samsung de Galaxy S24 en S24+ eindelijk van LTPO-schermen voorziet. Daarmee krijgen de toestellen toegang tot variabele beeldverversing.

Voor alle luxefuncties moet je terecht op de Galaxy S24 Ultra. Naast de efficiëntere chipset krijgt de smartphone mogelijk ook een titanium behuizing én Samsungs helderste AMOLED-scherm ooit. Het scherm zou een piekhelderheid van 2.500 nits aantikken.

Lancering in januari

Zulke details zijn nu enkel via derde partijen gelekt. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft zelf nog geen woord gerept over de Galaxy S24-serie. Het is daarmee nog vooral afwachten hoe alles uitpakt in de praktijk. Gelukkig lijkt de wachttijd alvast wat korter, tot omstreeks medio januari 2024.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business