Nieuws

Samsung Galaxy S24-reeks wordt mogelijk vroeger gelanceerd

Samsung Galaxy S23 snapdragon
Samsung Galaxy S23. © Samsung
Productieschema's doen vermoeden dat Samsung een aantal weken eerder klaar zal zijn om de Galaxy S24-reeks te lanceren.

Smartphones worden steeds vroeger gelanceerd. In vergelijking met vorige modellen kregen de Galaxy Z Fold 5 en Z Flip 5 een iets vroegere release. Het ziet ernaar uit dat Samsung ook ongeduldig wordt voor de release van de S24-reeks.

Samsung heeft er met de Galaxy S24-reeks duidelijk zin in. Volgens Samsung en onderzoeksbureau Canalys was de S23 veel populairder dan de Galaxy S22. Samsung verwacht bovendien dat de smartphoneverkoop volgend jaar verder aanzwengelt. Nu al bekijkt Samsung hoeveel S24-telefoons het zal produceren – en om welke telefoons het dan precies zal gaan.

Volgens het Zuid-Koreaanse ETNews zou Samsung zo’n 30 miljoen Samsung Galaxy S24-smartphones maken. Dat is tien percent meer toestellen dan voor de S23 het geval was. Uit de productiestrategie die Samsung zal hanteren blijkt vooral dat Ultra-toestellen enorm populair zijn: van die 30 miljoen toestellen zal de helft een Galaxy S24 Ultra worden. De Galaxy S24 en Galaxy S24 plus krijgen allebei een kwart van de taart.

ETNews kan dat productieschema delen omdat Samsung het reeds naar zijn partners communiceerde. Bij die informatie hoort ook meteen een datum waarop de productie van start zou gaan. Deze keer ligt die in november – terwijl het voor de Galaxy S23, die in februari verscheen, nog over december ging. Samsung zal dan van start gaan met de massaproductie van onderdelen. Als er even veel tijd tussen de productiestart en lancering in de winkels zit als voor de S23-reeks, is de kans groot dat Samsung zijn toestellen dit jaar iets vroeger uitbrengt.

Ook de partners van Samsung springen dit jaar vroeg uit de startblokken. Qualcomm zou de Snapdragon 8 Gen 3-processor dit jaar wat vroeger uitbrengen, terwijl Samsung zijn Exynos 2400 ook vroeger dan normaal lanceert. Met andere woorden: het kan niet snel genoeg gaan en het lijkt erop dat de tijdlijn voor de Zuid-Koreanen wat werd opgeschoven. Of Samsung die tijd gebruikt om de S24-reeks vroeger uit te brengen, of om een grote stock in te slaan voor de verkoop start, dat is niet geweten. Daarvoor is het uitkijken richting begin 2024.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S23 FE render Samsung Galaxy S23 FE wordt in september onthuld

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business