Nieuws

Samsung Galaxy S24 Ultra krijgt extreem helder scherm

Samsung Galaxy S25 Ultra
© Unsplash / Zana Latif
Samsungs Galaxy S24 Ultra krijgt naar verluidt één van de helderste OLED-schermen die Samsung op dit punt produceert. Hiermee sprint de S24 Ultra Apple's iPhone 14 Pro Max voorbij.

Meer specifiek haalt het scherm op de Samsung Galaxy S24 Ultra een piekhelderheid van 2.500 nits. Dat meldt geruchtenmaker Ice Universe op X (voorheen Twitter). In datzelfde bericht staat vermeldt dat het Dynamic AMOLED 2X-scherm 6,78-inch meet, een 19.5:9 beeldverhouding meekrijgt en dat de resolutie uitkomt op QHD+ (3.120 x 1.440 pixels).

Met een piekhelderheid van 2.500 nits verslaat Samsung menig concurrent. Apple’s iPhone 14 Pro Max blijft bijvoorbeeld steken op 2.000 nits. Een toestel dat het wél tegen de Galaxy S24 Ultra kan opnemen, is de OPPO Find X6 Pro. Het OPPO-vlaggenschip haalt eveneens een piekhelderheid van 2.500 nits. Het verschil met voorgaande AMOLED-panelen in Samsung-toestellen is alvast fors; het AMOLED-paneel op de Galaxy S23 Ultra blijft bijvoorbeeld steken op een piekhelderheid van 1.700 nits.

Nieuw type OLED-scherm

Welk type AMOLED-scherm Samsung exact wil inzetten op de Galaxy S24 Ultra, is niet bekend. Wel gaan er geruchten rond dat het om M13-schermen van Samsung Display gaat. Ook wordt vermoed dat het mogelijk gaat om een zogenaamd ‘UDR’-scherm. De Zuid-Koreaanse technologiegigant stelde dat type scherm tentoon tijdens CES 2023. Zogeheten UDR-schermen bieden een hoger contrast vergeleken met conventionele OLED-schermen. Het tentoongestelde scherm haalde nog wel ‘slechts’ een piekhelderheid van 2.000 nits.

Ondanks de ontwikkelingen bij de Display-tak, heeft Samsung vooralsnog niet het helderste OLED-paneel in handen. Die prijs gaat naar CSOT. Die fabrikant leverde OLED-schermen aan Xiaomi voor de 13 Ultra. De piekhelderheid van die schermen ligt op 2.600 nits.

Specificaties Galaxy S24 Ultra

Intussen zijn er al diverse andere details gekend over de Galaxy S24 Ultra. Zo zou het toestel met een titanium behuizing worden geleverd. Onder de motorkap treffen we Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3 aan – een nog onaangekondigde chipset – of, en dat geldt voor Europa, een Exynos 2400 van Samsung.

Tot slot raakte bekend dat Samsung de telefotocamera’s van de Galaxy S24 Ultra wil upgraden. De telefotocamera zou een 50 MP-resolutie krijgen – van 10 MP op de Galaxy S23 Ultra. Naar verluidt blijft het zoombereik wel gelijk, aan driemaal optische zoom.

Voorlopig blijven het wel allemaal geruchten. Neem de genoemde details daarom met een korrel zout. Ook hoeven we voorlopig nog geen lancering niet te verwachten. Samsung brengt de Galaxy S-serie toestellen meestal in januari of februari op de markt. Er is dus ook nog voldoende tijd voor de Zuid-Koreanen om aan de knoppen te draaien en belangrijke specificaties te wijzigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business