Nieuws

Galaxy S24 Ultra krijgt nieuwe telefotocamera

Samsung Galaxy S25 Ultra
© Unsplash / Zana Latif
Samsung voorziet eindelijk een nieuwe telefotocamera op de Galaxy S24 Ultra. Sinds de Galaxy S21 Ultra gebruikte Samsung steeds dezelfde 10 MP-telefotocamera.

Geruchtenmaker Ice Universe spreekt op X (voorheen Twitter) over de nieuwe telefotocamera van de Samsung Galaxy S24 Ultra. Die camera biedt een 50 MP-resolutie. Ook staat in dit bericht dat de S24 Ultra driemaal optisch kan zoomen. Dat is gelijk aan het zoombereik van zijn voorganger. Hoewel de Ultra dus een nieuwe sensor tot zijn beschikking krijgt, blijft de zoomtechniek dus gelijk tussen de Galaxy S-modellen.

Neem die informatie voorlopig wel met een korrel zout. Ice Universe wist in het verleden weliswaar juiste informatie te lekken, maar bracht recent zelf andere informatie over de Galaxy S24 Ultra naar buiten. In die berichtgeving haalde de geruchtenmaker zelf nog een 10 MP-telefotocamera aan. Het lijkt dus niet direct een gegeven dat de nieuwe Ultra een 50 MP-telefotocamera meekrijgt.

Toentertijd wist de geruchtenmaker ook al te melden dat de Galaxy S24 Ultra een 200 MP Samsung ISOCELL HP2-hoofdcamera krijgt. Die sensor steekt momenteel ook al in de S23 Ultra, en zou dus de overstap wagen naar zijn opvolger. Verder zou het toestel een 12 MP-groothoeksensor bevatten uit de stal van Sony (IMX754).

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy Tab S9 FE Prijs Samsung Galaxy Tab S9 FE ligt op straat

Sneller opladen

Veel andere specificaties van de Galaxy S24 Ultra zijn vooralsnog niet bekend. Midden juli lekte al wel uit dat de nieuwe topklasse smartphone eindelijk sneller zou opladen. Heel vlot zou het nog wel niet gaan: Samsung upgradet de Galaxy S24-serie naar 65 watt-snelladen. Daarvoor is het ook begonnen met de ontwikkeling van zogeheten gestapelde batterijen – twee batterijcellen die op elkaar zijn geplakt.

Wanneer de lancering van de high-end smartphone op ons staat te wachten, is niet bekend. Vrijwel alle nieuwe Galaxy S-modellen zijn de laatste jaren in januari of februari uitgebracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business