Nieuws

Samsung Galaxy S24 verschijnt op beeld

Samsung Galaxy S24
© OnLeaks
OnLeaks heeft vrijdagochtend renders van de Samsung Galaxy S24 gedeeld. Het toestel wordt naar verwachting medio januari 2024 gelanceerd.

Duidelijk is dat de Samsung Galaxy S24 op designvlak minimaal is gewijzigd ten opzichte van de S23. Op eerste zicht is het zelfs lastig om de wijzigingen te spotten. Kijk je iets langer naar de renders, dan zie je wel degelijk dat het ontwerp is gewijzigd: de afronding van het frame is verdwenen. Hierdoor heeft het toestel wat weg van Apple’s iPhone. In tegenstelling tot de meer recente iPhone 15, mist de Samsung Galaxy S24 wel een lichte curve in dat rechthoekige frame.

Verder zien we van achter nog altijd drie camera’s én de flitser. Van voor is naar verluidt wederom een 6,1-inch-amoledscherm aanwezig, met een 120 Hz beeldverversing. Zoals gewoonlijk biedt het scherm plaats aan de selfiecamera en in-display vingerafdrukscanner. Ter bescherming van de oledpixels wordt mogelijk weer een Gorilla Glass Victus-beschermingslaag gebruikt.

Ten slotte heeft OnLeaks bekendgemaakt dat het vlaggenschip 147 x 70,5 x 7,6 mm meet. Daarmee is de Galaxy S24 iets hoger (146,3) en minder breed (70,9) dan de uitgaande Galaxy S23. Wel zijn de toestellen net zo dik. Mogelijk betekent dit ook dat ze dezelfde batterijcapaciteit meekrijgen – op de Galaxy S23 ging het nog om een 3.900 mAh-exemplaar.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S24 Ultra Samsung mijdt Exynos voor Galaxy S24 Ultra

Galaxy Unpacked in januari

Voor de exacte details moeten we mogelijk nog tot medio januari wachten. Ice Universe liet eerder deze week weten dat de Galaxy S24-serie op 18 januari gelanceerd wordt. De geruchtenmaker hield wel steeds een slag om de arm; Samsung kan nog met de genoemde datum schuiven. Hoe dan ook zouden we in januari kennismaken met de Galaxy S24, concludeerde de geruchtenmaker.

Heel veel details zal Samsung toch niet moeten bevestigen. Het is reeds bekend dat de Europese Galaxy S24-toestellen Samsungs in-house Exynos 2400-chipset meekrijgen. Ook lekte uit dat ‘alle S24-modellen’ een LTPO-scherm meekrijgen. Die techniek maakt variabele beeldverversing mogelijk. Mogelijk worden de schermen ook een pak beter zichtbaar in vol zonlicht. Welke gelekte details kloppen? Voorlopig kunnen we daarover enkel speculeren: enkel Samsung kan ze bevestigen (of ontkennen).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business