Nieuws

Samsung voorziet Galaxy S24(+) van Ultra-schermen

Samsung Galaxy S24 scherm
© Unsplash / Screen post
Samsung zou de Galaxy S24 en Galaxy S24+ volgend jaar een schermupgrade meegeven. Volgens Ice Universe krijgen de toestellen eindelijk LTPO-schermen.

Momenteel biedt enkel de Galaxy S23 Ultra zo’n LTPO-scherm. In de praktijk betekent dit dat de S23 Ultra variabele beeldverversing biedt, met traploze schakeling tussen 1-120Hz. Samsungs Galaxy S23 en Galaxy S23+ maken daarentegen gebruik van goedkopere LTPS-schermen. Zulke schermen bieden wel een hoge verversingsgraad (120Hz), maar kunnen hun beeldverversing niet variabel aanpassen. Zulke schermen gebruiken hierdoor meer energie dan LTPO-schermen. Met de Galaxy S24-serie wil Samsung die discrepantie tussen zijn high-end smartphones wegnemen.

Volgens Ice Universe krijgen zowel de Galaxy S24 als de Galaxy S24+ die efficiëntere beeldtechniek. Net als op eerdere generaties houdt Samsung vast aan zijn AMOLED-techniek. In zijn tweet claimt de geruchtenmaker verder dat de schermranden ‘dunner worden’ ten opzichte van de Galaxy S23-serie. Hoe groot de verschillen zijn blijft nochtans onduidelijk.

Duidelijkheid die wel bestaat over de batterijcapaciteit van de Galaxy S24+. Die zou met 100mAh toenemen vanaf de S23+, tot 4.900mAh. De vraag is wel of dit in Europa een langere batterijduur op gaat leveren. Verwacht wordt immers dat Samsung de Galaxy S24-serie in Europa levert met Exynos’ 2400-chipset. Exynos-chips staan daarbij bekend als minder zuinig dan zijn Qualcomm-tegenhangers. Waarom Samsung terug overstapt op Exynos-chipsets, is niet bekend. Dit jaar besloot Samsung juist nog om al zijn Galaxy S23-toestellen van Qualcomm-chips te voorzien.

Nieuwe titanium behuizing

Niet alleen de Galaxy S24(+) krijgen hardware-upgrades. De geruchtenmaker meldde eerder al dat de Galaxy S24 Ultra overstapt op een titanium behuizing. Zulk materiaal is drie keer steviger dan aluminium. Samsung volgt hiermee de lijn van Apple, die mogelijk zijn iPhone 15 Pro Max voorziet van een titanium behuizing.

Uitgelicht artikel Samsung Exynos Samsung bevestigt terugkeer Exynos-chips op vlaggenschepen

In die behuizing steekt Samsung ook meteen een nieuwe periscoopcamera. Met die camera zou de S24 Ultra vijfmaal optische zoom kunnen bieden. Momenteel is dat op de S23 Ultra nog beperkt tot driemaal optische zoom. Ice Universe stelt verder dat Samsung de 200 MP ISOCELL HP2-sensor van de S23 Ultra behoudt op de Galaxy S24 Ultra.

Unpacked in 2024

Over de lancering van Samsungs Galaxy S24-serie hoeven we voorlopig niet te spreken. Verwacht wordt dat die introductie ergens begin 2024 plaatsvindt. De Galaxy S23-serie werd eerder dit jaar in februari uitgebracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business