Nieuws

Samsung Galaxy S24-basismodel krijgt wereldwijd Exynos

Samsung Galaxy S24 zoom
© Unsplash
Nieuwe geruchten plaatsen een Exynos-chip in alle basismodellen van de Galaxy S24, wereldwijd. Het Ultra-model krijgt een betere chip.

Hoe dichter bij de lancering van de Samsung Galaxy S24-reeks, hoe meer we over het toestel te weten komen. Zo lang Samsung zelf geen informatie deelt over de specificaties, moet je de geruchten echter met een korrel zout nemen. Lang deed het gerucht de ronde dat de Galaxy S24 een Exynos-chip, uit het gamma van Samsung zelf, zou krijgen. Nieuwe informatie spreekt die geruchten echter tegen.

Exynos vs. Qualcomm

Verschillende telefoons in de Samsung Galaxy S24-reeks zouden volgens eerdere geruchten verschillende chips krijgen. In Europa zou het toestel verschijnen met een Exynos 2400-processor, elders in de wereld zou het Qualcomm-hardware meekrijgen. Smartphoneliefhebbers in Europa waren niet meteen blij met dat nieuws: over het algemeen presteren chips van Qualcomm namelijk beter dan degene die Samsung zelf produceert. Of die vergelijking voor de Snapdragon 8 Gen 3, die wereldwijd in de S24 zou zitten, en de Exynos 2400 ook opgaat is echter nog niet zeker.

Andere lekken suggereren dan weer dat het basismodel van de Samsung Galaxy S24 uitgerust zal zijn met die Exynos 2400-chip, ongeacht waar je het toestel koopt. De Qualcomm-chip zou dan voorbehouden zijn voor de Plus- en Ultra-modellen. X-gebruiker @Tech_Reve beweert op het sociale medium ook iets in die aard, al wordt er geen woord gerept over de Samsung Galaxy S24 Plus.

In ieder geval klinkt zo’n verdeling heel wat logischer dan de regionale splitsing die Samsung voor ogen gehad zou hebben. De goedkopere toestellen zouden dan een chip krijgen die wel volstaat, maar niet noodzakelijk uitblinkt, en de duurdere toestellen krijgen een Qualcomm-processor.

Uiteindelijk zal veel afhangen van Samsung en de manier waarop het merk hun toestellen op de markt wil brengen. Bovendien zijn we ook nog niet zeker over de prestaties van de Exynos 2400. Het is dus moeilijk te bepalen of Exynos nu slecht nieuws is, of net niet. Daarvoor zullen we moeten wachten tot het toestel uitgebracht wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business