Nieuws

‘Samsung bevestigt lanceringsdatum Galaxy S24-serie’

Samsung Galaxy S24 Ultra
© Unsplash / Zana Latif
Samsung bevestigde naar verluidt tegenover Koreaanse nieuwssite The Elec de lanceringsdatum van de Galaxy S24-serie. De introductie zou op 17 januari plaatsvinden.

Meerdere bronnen bevestigden eerder dat Samsung medio januari 2024 de Galaxy S24-serie uit de doeken zou doen. Ook toen werd 17 januari als mogelijke datum genoemd. The Elec stelt dat het die datum ditmaal bevestigd kreeg van bronnen binnen de smartphonefabrikant. Daarmee lijkt het zo goed als zeker dat Samsung Unpacked komend jaar doorgaat op 17 januari, in San Jose, Californië.

Uitzonderlijk vroege lancering

Samsung heeft die datum nochtans niet in het openbaar bevestigd. Het zou alvast een verrassend gegeven zijn: voorgaande jaren introduceerde Samsung zijn vlaggenschepen steevast in februari – zo werd de Galaxy S23-serie dit jaar op 1 februari onthuld. Samsungs Galaxy S21-reeks was daarop wel een uitzondering: die werd eveneens medio januari geïntroduceerd.

Wanneer de Galaxy S24-serie in de winkelschappen ligt, blijft onduidelijk. Meestal duurt dit nog wel enkele weken. De Galaxy S21 lag bijvoorbeeld pas 29 januari in de Belgische winkelschappen – bijna twee weken na de officiële introductie.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S22 Android 14 rolt uit voor Samsung Galaxy S22

Specificaties Galaxy S24-serie

Net als voorgaande jaren bestaat de vlaggenschipserie weeral uit drie modellen: de Galaxy S24, S24+ en Galaxy S24 Ultra. Volgens geruchten krijgt de Ultra de meeste upgrades, waaronder een titanium frame en een 50MP-telefotocamera. Daarnaast zou enkel de Galaxy S24 Ultra de Snapdragon 8 Gen 3 meekrijgen: andere modellen blijven in Europa steken op de Exynos 2400 van Samsung.

Toch worden de basismodellen niet per se in de kou gelaten. Ook die telefoons krijgen toegang tot de geavanceerde AI-functies van de Galaxy S24-serie. Bovendien zou Samsung volledig overstappen op LTPO-schermen. Net als voor de lanceringsdatum geldt hier: het gaat om een gerucht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business