Nieuws

Lanceringsdatum Samsung Galaxy S24 is weeral bevestigd

Samsung Galaxy S24
© OnLeaks
De Samsung Galaxy S24-serie wordt op 17 januari 2024 onthuld, zo bevestigt geruchtenmaker Max Jambor via X.

Enige tijd geleden werd 18 januari nog genoemd als mogelijke datum voor Samsung Unpacked. Wel hield Ice Universe in zijn bericht op Weibo een slag om de arm – de datum kon nog verschuiven. Dat blijkt ook het geval. De doorgaans goed ingelichte Max Jambor reageert bevestigend op een bericht van Abhishek Yadav waarin woensdag 17 januari wordt getipt als Unpacked-datum.

Vast staat dat de introductie van de Samsung Galaxy S24-serie iets eerder plaatsvindt dan dat van de Galaxy S23. Die toestelreeks werd namelijk pas begin februari geïntroduceerd. Tegen die tijd zouden de Galaxy S24, S24+ en Galaxy S24 Ultra reeds in de winkelschappen moeten liggen.

Specificaties Galaxy S24-serie

Verdere details over de vlaggenschepen heeft Jambor niet benoemd. Intussen is daar al wel het een en ander van gekend. Zo krijgen alle Galaxy S24-modellen een LTPO-paneel met variabele verversing tussen 1 en 120 Hz. In Europa worden de Galaxy S24 en S24+ aangedreven door de Exynos 2400; het Ultra-model zou daarentegen wereldwijd geleverd worden met de Snapdragon 8 Gen 3. Zoals vaker met Exynos-chipsets is de Snapdragon-tegenhanger van Qualcomm vermoedelijk efficiënter en ook net wat vlotter.

Samsung kiest ditmaal ook voor vlakke schermen op alle Galaxy S24-modellen. Het licht afgeronde paneel van de Galaxy S23 Ultra en zijn voorgangers keert dus niet terug. Het zou ook gaan om een geheel nieuw amoledscherm, met een piekhelderheid van 2.500 nits.

Uitgelicht artikel Galaxy S24 Ultra Samsung Galaxy S24 Ultra krijgt upgrade voor 200 MP-camerasensor

Mogelijk gebruikt Samsung, net als Apple, titanium voor de frames van zijn vlaggenschepen. Er doen geruchten de ronde dat dit geldt voor alle modellen. Recent werd dit gerucht echter weer afgezwakt met als conclusie dat enkel de S24 Ultra dit sterkere frametype gebruikt. Ten slotte wist OnLeaks de voorbije maanden al renders van alle Samsung Galaxy S24-modellen te lekken. Daaruit blijkt meteen dat het ontwerp grotendeels ongewijzigd is tegenover de S23-serie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business