Nieuws

Samsung Galaxy S24 Ultra krijgt upgrade voor 200 MP-camerasensor

Galaxy S24 Ultra
© Unsplash / Thai Nguyen
De Samsung Galaxy S23 Ultra kan al aardige foto's nemen. De Galaxy S24 Ultra zou het echter nog beter kunnen.

Vlaggenschiptelefoons weten de aandacht te trekken, ook lang voordat ze daadwerkelijk verschijnen. Daardoor wordt continu gespeculeerd over de specificaties van die nieuwe toestellen – zo gaat het ook voor Samsungs Galaxy S24. Geruchten plaatsen nu een nieuwe camerasensor op de flagship-telefoons.

De geruchten worden verspreid door X-gebruiker @UniverseIce, die het wel vaker bij het juiste eind heeft. Volgens de lekker zal de Samsung Galaxy S24 Ultra een upgrade krijgen in het cameradepartement, met een nieuwe ISOCELL HP2SX-sensor. Op de Galaxy S23 Ultra is al een gelijkaardige sensor te vinden: de ISOCELL HP2.

De specificaties van beide sensoren komen grotendeels overeen. Zo gaat het ook voor het nieuwe model om een sensor van 1/1.3 inch en hebben individuele pixels een grootte van 0,6 µm. De nieuwe sensor is dus meer van hetzelfde, maar dan een tikkeltje beter.

Dat wil zeggen dat je met de Galaxy S24 Ultra vermoedelijk nog beter foto’s zal kunnen nemen bij weinig licht. Vandaag lukt dat met de S23 Ultra al aardig, maar de optimalisaties op de nieuwe sensor zouden dat naar een volgend niveau kunnen tillen. Verwacht dus geen aardverschuiving als het over de kwaliteit van je foto’s gaat; een kleine verbetering ligt wel in het verschiet.

Overige kenmerken Samsung Galaxy S24 Ultra

Overige details over de S24 Ultra plaatsen een 6,78-inch-display met een resolutie van 3120 op 1440 pixels. De aspectratio zou 19,5:9 bedragen, terwijl de maximale helderheid voorlopig op 2500 nits geschat wordt. Voorts zou de telefoon uitgerust worden met 12 of 16 GB aan RAM-geheugen. Voor de opslag kan je naar verluidt kiezen tussen 256 GB, 512 GB, 1 TB en zelfs 2 TB. De batterij zou een capaciteit van 5000 mAh meekrijgen en snelladen ondersteunen aan 45 W.  

Heel wat geruchten beschreven al hoe de S24 Ultra in Europa met een Exynos-chip uitgerust zou worden. Daar is echter nog niet veel zekerheid over: volgens de meest recente berichten zouden ook Europeanen, net zoals de rest van de wereld, een Galaxy S24 Ultra kunnen kopen met een Snapdragon 8 Gen 3-chip.

Met nog een aantal maanden te gaan tot de lancering van de S24-reeks, komen er vast meer details bekend. Uitsluitsel is wel pas voor wanneer Samsung de telefoon officieel voorstelt. Wanneer dat precies gebeurt is echter nog niet geweten.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S24 zoom Samsung Galaxy S24-basismodel krijgt wereldwijd Exynos

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business