Nieuws

Samsung Galaxy S24 Ultra verschijnt wederom op foto’s

Samsung Galaxy S25 Ultra
© Unsplash / Zana Latif
De Samsung Galaxy S24-serie wordt naar verwachting medio januari 2024 gelanceerd. Voorafgaand aan die lancering is de Galaxy S24 Ultra op de gevoelige plaat vastgelegd.

Enkele weken geleden verscheen de Galaxy S24 Ultra ook al eens op de foto. Op die foto’s zagen we diverse details bevestigd raken, waaronder het vlakkere scherm en het uitblijven van een vernieuwd ontwerp ten opzichte van Samsungs Galaxy S23 Ultra. Dat toont zich ook bij het cameraeiland op de gelekte foto’s, die qua vormgeving én invulling vrijwel identiek oogt. Nieuwe foto’s van de Samsung Galaxy S24 Ultra (via Sogi) tonen een directe vergelijking met de Galaxy S23 Ultra.

Op de Taiwanese blogsite verschenen deze week enkele afbeeldingen die beide Ultra’s vergelijken. De vergelijking legt zich specifiek toe op de zij- en onderkant van de vlaggenschepen. In eerste plaats valt op dat de Galaxy S24 Ultra een andere afwerking meekrijgt. Het is niet bekend of dat afwerkingsverschil te wijten is aan de gekozen kleur óf een andere materiaalsoort. Naar verluidt gebruikt Samsung voor zijn Galaxy S24 Ultra een titanium behuizing.

Verder tonen de toestellen vooral gelijkenissen. De plaatsing van de microfoons, de usb-c-poort, de S Pen en de luidspreker is vrijwel identiek. Wel werd één van de twee microfoons geschrapt en is het ontwerp van de luidspreker op de schop gegaan. Op de foto’s lijkt de S Pen ditmaal ook iets vlakker – onduidelijk is echter of hij werkelijk platter is, of dat de grijze kleur die ronding minder accentueert.

Galaxy S24 foto onderzijde
© via Sogi

Plattere schermen

Op Sogi worden diverse details van de smartphone genoemd, waaronder de cameraspecificaties. Die lijken ongewijzigd ten opzichte van de Galaxy S23 Ultra. Verrassend, gezien eerdere lekken juist over een geüpgraded telefotocamera spraken. Die zou ditmaal 50 MP sterk zijn. De batterijcapaciteit lijkt eveneens gelijk te blijven tegenover zijn voorganger, aan 5.000 mAh.

Veel andere specificaties lekten doorheen de tijd uit. Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3 moet volgens geruchten de aandrijving verzorgen, gecombineerd met 8 GB of 12 GB RAM. Samsung zou het model met 16 GB RAM in de ijskast hebben gestoken vanwege de stijgende RAM-prijzen.

Lancering in januari

Voorlopig gaat het steeds om geruchten. Over de oorsprong van de foto’s op Sogi wordt geen informatie gedeeld. Je neemt de gelekte foto’s dus best met een korrel zout. Pas in januari krijgen we de smartphone definitief in onze handen gedrukt. Galaxy Unpacked zou op 17 januari doorgaan.

mobielsamsungsamsung galaxy s24

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen