Google Chrome krijgt Android-achtige mediabediening
Google Chrome op de desktop is in twee smaken beschikbaar: ofwel kies je voor de gewone versie van de browser, ofwel kies je voor de zogenaamde Canary-versie. Die laatste versie is beschikbaar voor iedereen, maar wordt vooral aangeraden voor ontwikkelaars. De browser bevat er namelijk heel wat nieuwe functies die mogelijk nog niet helemaal op punt staan. In de nieuwe versie van Chrome Canary zit een functie die meesten wel kennen: een mediaspeler, zoals er in Android 14 ook één zit.
Momenteel heeft Google al wel mediabedieningsmogelijkheden: die verschijnen rechtsboven wanneer je iets van content in de browser afspeelt. Momenteel krijg je daar wel enkel de mogelijkheid om de muziek te pauzeren of te hervatten, naar het vorige of volgende nummer te navigeren of om de liveondertiteling in te schakelen. Bovendien wordt de achtergrond gevormd door de miniatuur die aan de video of muziek hangt.
In Chrome 123 Canary ziet de mediaspeler er plots anders uit. X-gebruiker @Leopeva54 laat weten dat de alternatieve look al een paar dagen te zien is, maar dat het meest voorname element nog niet werd bijgewerkt. Dat is ondertussen wel al het geval: er verdwenen een aantal knoppen uit de mediaspeler, en er kwam een handige voortgangsbalk bij. Die voortgangsbalk is natuurlijk de grootste verandering: daarmee kan je in een handomdraai kiezen welk deel van een video, nummer of podcast jij wil afspelen.
Net zoals op Android-telefoons is de lijn van de voortgangsbalk geanimeerd: tijdens het luisteren zal de lijn op en neer botsen om de muziek na te bootsen. De lijn volgt het ritme van hetgeen je luistert niet, maar het idee is er. Zodra je op pauze drukt stopt de lijn oko met bewegen.
Uitrol lijkt nabij
De functie lijkt intussen zo goed als op punt te staan, maar het is niet geweten wanneer Google ze naar het brede publiek uitrolt. ITHome bericht dat Chrome Canary-gebruikers uitgenodigd werden om de mediabedieningsfunctie al uit te proberen. Dat duidt er mogelijk op dat een release in de nabije toekomst gepland staat.