Nieuws

Chromecast met Google TV ziet nieuwe update verschijnen

Chromecast Google TV
© Unsplash / Victor Carvalho
Om je apparaten veilig te houden, is het een goed idee om veiligheidsupdates te installeren. Dat geldt ook voor je Chromecast met Google TV.

De Chromecast met Google TV krijgt van Google een nieuwe update. Heb je een beetje een déjà vu-gevoel? Dat kan kloppen: het is namelijk al de vierde update die Google uitstuurt in evenveel maanden. In december en februari brachten de updates nog enkele nieuwigheden met zich mee.

Zo kregen de streamingdongles in december een flinke snelheidsupdate, waardoor menu’s nu sneller laden. In februari kwam Google dan eindelijk met ondersteuning voor Fast Pair, waardoor je snel en zonder moeite apparaten aan de Chromecast kan koppelen. Vanaf eind februari liet de streamingstick dan weer ronde icoontjes zien, in plaats van de klassieke, vierkante appkaartjes.

Veiligheidsupdate in maart

Niets van dat, deze keer. Voor de update van maart 2024 gaat het uitsluitend om veiligheidsupdates, waar je als gebruiker niet veel van mag merken. Concreet gaat het om een Android Security Patch, naar versie STTL.240206.002. Google heeft de release notes, waarin het voor elke update vertelt wat er verandert, nog niet bijgewerkt. Nieuwe functies moet je echter niet verwachten: het updatepakket is slechts 72,55 MB groot. Dat komt hoogstwaarschijnlijk neer op “bug fixes en andere verbeteringen”.

Het valt op dat Google de streamingstick de afgelopen paar maanden veel vaker van updates voorziet. Dan kan zijn redenen hebben: in december nog raakte bekend dat de Chromecast met Google TV een ernstig beveiligingslek bevatte. Om misbruik daarvan te voorkomen, is het belangrijk dat het toestel up-to-date is. Streamingsticks, en dan vooral de goedkope modellen met Android TV, blijken een veelgebruikte manier om malware te verspreiden. Het verbaast dan ook niet dat Google zijn dongle wat vaker bijwerkt.

Update installeren

Je kan de update handmatig installeren door op het thuisscherm op je profielfoto te klikken en naar de instellingen te navigeren. Daar kies je achtereenvolgens voor de submenu’s ‘Systeem’, ‘Over’ en ‘Systeemupdate’. Het apparaat zal controleren of er nieuwe updates beschikbaar zijn. Indien dat het geval is, kan je ervoor kiezen om ze meteen te downloaden en te installeren. Zie je nog geen update staan? Kijk dan over een paar dagen nog eens terug: het is goed mogelijk dat Google de uitrol faseert, om eventuele problemen te voorkomen.

Uitgelicht artikel Google TV Je Google TV ziet er mogelijk anders uit vanaf vanavond
Chromecast Google TVveiligheidsupdate

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen