Nieuws

Chromecast met Google TV ontvangt eindelijk Fast Pair

Chromecast met Google TV
© Unsplash / Victor Carvalho
Google is gestart met de uitrol van Fast Pair voor de Chromecast met Google TV. In dezelfde update wordt ook een handige “Output switcher”-tegel toegevoegd.

Google is gestart met de uitrol van een grote update voor de Chromecast met Google TV. De update draagt versienummer STTE.231215.005 en komt inclusief de beveiligingspatches van januari 2024. In de updateomschrijving maakt Google ook melding van “andere bugfixes en prestatieverbeteringen”. Wijzigingen die Google niet expliciet benoemde, zijn nu wel ontdekt door 9to5Google.

Zo is de zoekgigant gestart met de uitrol van Fast Pair voor de Chromecast met Google TV. Zowel de HD- als 4K-versie krijgen de functie na de update. Als er een Fast Pair-apparaat in de buurt is, toont Google TV daar voortaan een melding van. Het gaat dan om apparaten die al in je Google-account zijn opgeslagen, alsmede nog te koppelen apparaten. Die apparaten verschijnen ook in de snelle instellingen van je Chromecast. Je kunt vervolgens met één klik de apparaten koppelen.

Fast Pair kwam in eerste instantie beschikbaar op Android, en komt nu dus ook naar Google TV. De update werd al in januari aangekondigd, tijdens de CES.

Uitvoer wijzigen via QS-tegel

Een wijziging die Google eveneens had aangekondigd, was de komst van een nieuwe QS-tegel voor de audio-uitvoer. Via het nieuwe menu kun je sneller de uitvoer van je Google TV aanpassen. HDMI is de standaardinstelling, maar je kunt ook op “Andere apparaten” tikken om een ander apparaat te kiezen voor de audio-uitvoer. Het gaat dan bijvoorbeeld om draadloze speakers of oortjes.

Zoeken naar updates

Google rolt de update geleidelijk uit naar zijn Chromecast met Google TV. In principe wordt de update automatisch geïnstalleerd. Wil je de update handmatig downloaden, open dan de instellingen. De update kan daar worden gezocht via Systeem -> Over -> Systeemupdate. Vervolgens zoekt Google automatisch naar beschikbare updates. Het is mogelijk dat de update niet meteen beschikbaar is. Wacht dan enkele dagen en probeer het dan nogmaals.

Goed om te weten: de afstandsbediening van de Chromecast wordt niet bijgewerkt. Daarvoor hoef je dus geen losse update te installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business