Nieuws

Google brengt Fast Pair naar Windows, ChromeOS en Android TV

Google wil dat je smartphone en pc of Chromebook in de toekomst beter met elkaar werken door Fast Pair naar meer apparaten te brengen.

Dat kondigde Google gisterenavond zelf aan tijdens hun keynote voor CES 2022, waar ze de toekomst voor Android uit de doeken deden. Die toekomst draait rond connectiviteit en het beter verbinden van verschillende apparaten en besturingssystemen. “Voor het eerst in de geschiedenis van Android focussen we ons op andere platformen”, klonk het tijdens de presentatie. De functie Fast Pair, Googles tegenhanger van Apple Airplay, moet de troefkaart worden om die doelstelling waar te maken.

Google zal in de komende weken en maanden Fast Pair naar meer apparaten brengen. Eerst zal Google’s eigen ChromeOS aan de beurt zijn. Met Fast Pair zal je Chromebook veel sneller bluetoothhoofdtelefoons in de buurt van het apparaat detecteren en ermee verbinden. Dezelfde functie zou ook naar Android TV en Google TV komen. Je kan de feature ook gebruiken om bij het installeren van een nieuwe Chromebook gegevens zoals je Google-account en wifiwachtwoord over te zetten vanaf je smartphone.

Om die integratie tussen Android en ChromeOS te verbeteren pakt Google ook de Phone Hub van ChromeOS aan om WhatsApp-berichten rechtstreeks te tonen op je Chromebook zonder de berichtenapp te moeten installeren op je apparaat.

fast pair chrome OS
Image Credit: Google

Fast Pair naar Windows

Maar Google kijkt voor Fast Pair ook verder dan haar eigen producten. Zo kondigde de techgigant eveneens aan samen te werken met Acer, HP en Intel om de functie ook naar Windows-pc’s te kunnen brengen. Dat doet moet helpen om je Android-smartphone sneller te verbinden met je pc en bestanden en berichten tussen beide apparaten uit te wisselen. Dit zou naar ‘een select aantal’ laptops komen, meer details zijn hierover niet vrijgegeven.

Als je denkt dat het daarbij stopt, Fast Pair zou eveneens kunnen komen naar alle smarthome-apparaten die het Matter-protocol ondersteunen om die met elkaar te verbinden. Tenslotte ligt er een functie voor bluetoothhoofdtelefoons op tafel om vlotter tussen verschillende apparaten te switchen. Dit houdt in dat wanneer je hoofdtelefoon verbonden is met je televisie en je wordt opgebeld, de hoofdtelefoon zelf zou overschakelen naar je smartphone om de oproep te ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business