Volvo Google Assistant

Volvo Cars heeft aangekondigd Google Assistant volledig te gaan integreren in alle modellen. De feature wordt geleidelijk uitegerold.


Volvo Cars wordt de eerste autofabrikant die zijn auto’s rechtstreeks integreert met apparaten die Google Assistent ondersteunen, een volgende stap in de verdere samenwerking tussen Volvo Cars en Google.

Google Assistant

Deze geplande directe integratie zorgt voor de meest naadloze verbinding tussen Google Assistant en auto’s tot nu toe, waardoor klanten van de Zweedse autobouwer functies in hun auto kunnen bedienen door spraakopdrachten te geven aan voor Google Assistant geschikte thuis- en mobiele apparaten. Door hun wagen te koppelen aan hun Google-account, kunnen klanten in hun auto rechtstreeks met Google praten en op afstand diverse functies bedienen, zoals de auto opwarmen op een koude winterdag of de auto op slot doen.

Toekomstige functionaliteiten zijn onder meer oplaadplanning, waarmee klanten specifieke tijden kunnen instellen waarop ze willen dat hun auto begint met opladen, en meer.


Voor meer gevoelige commando’s – zoals het ontgrendelen van de auto – zorgt een authenticatieproces met twee factoren ervoor dat alleen de juiste mensen op het juiste moment de juiste informatie kunnen horen of openen.

Beschikbaarheid

De functionaliteit komt de komende maanden geleidelijk beschikbaar voor alle Volvo-rijders met een infotainment op basis van Android dat is verbonden met hun Volvo Cars-app en een apparaat dat Google Assistant ondersteunt, en in geselecteerde gebieden waar Google Assistant beschikbaar is.

Volvo
Google Assistant
Volvo Cars Google Remote Vehicle Actions with Google Nest