De wagenfabrikant Volvo Cars gaat met Qualcomm Technologies in zee om samen een nieuw en beter infotainmentsysteem te ontwikkelen.


Volvo Cars zal binnenkort beginnen met de implementatie van de Snapdragon Cockpit Platforms. Dat meldt het bedrijf in een persbericht op zijn website. Deze digitale cockpit-hub van Qualcomm Technologies zal de nieuwe toegangspoort vormen voor het Google Android Automotive-infotainmentsysteem. Dit moet ervoor zorgen dat het nieuwe systeem aan snelheid en responsiviteit wint. Deze nieuwe setup zal in de volgende generatie elektrische wagens van Volvo en Polestar verschijnen.

“Volvo Cars werkt samen met technologieleiders als Qualcomm Technologies Inc. en Google om zijn klanten de best mogelijke ervaring te bieden”, aldus Henrik Green, Chief Product Officer bij Volvo Cars. “Door Qualcomm-technologie te integreren in onze nieuwe generatie volledig elektrische SUV’s tillen we ons infotainmentsysteem, dat met Google Android werkt, naar een hoger niveau.”

De Snapdragon Cockpit Platforms worden de krachtige nieuwe hub van de wagens. Nieuwe elektrische wagens, waaronder bijvoorbeeld de Polestar 3 SUV’s, komen met steeds groter wordende eisen op gebied van AI, beeld en audio. Het nieuwe platform zou met mede dankzij zijn schaalbaarheid die eisen makkelijk kunnen inwilligen. Optimalisaties op het gebied van de software zouden het stroomverbruik van het systeem ook zo laag mogelijk kunnen houden. Volvo stelt dat de Snapdragon Automotive Platforms ervoor zouden zorgen dat het nieuwe infotainmentsysteem meer dan twee keer zo snel wordt. De grafische capaciteit zou tien keer hoger liggen.


Volvo gaf in maart van 2021 al aan dat het tegen 2030 volledig wil overschakelen naar elektrische voertuigen. Met het leveren van een sterk en breed platform hoopt het voldoende marktaandeel te verkrijgen in de komende jaren. Naast het uitbrengen van de platformen willen beide bedrijven aan verbeteringen blijven werken. Deze zouden dan later via updates aan de software kunnen worden toegevoegd.


Gerelateerde artikelen

Microsoft en Qualcomm breiden samenwerking rond AR-brillen uit

De twee techreuzen slaan de handen in elkaar om de ontwikkeling van technologie voor AR-brillen te versnellen.
Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.