Nieuws

Je Google TV ziet er mogelijk anders uit vanaf vanavond

Google TV
© Google
Google rolt een update uit voor alle Google TV-toestellen: het For You-scherm krijgt een frisse en moderne look met ronde apptegels.

Kruip je vanavond achter een beeldbuis waar Google TV in zit? Schrik dan niet: de kans bestaat namelijk dat het thuisscherm van je televisie er plots anders uitziet. Google startte vandaag de uitrol van een nieuw For You-scherm.

Rechthoeken worden rond

De verandering springt nogal in het oog: apptegels zijn voortaan namelijk niet meer rechthoekig. Vanaf nu krijgen die tegels een ronde vorm. Volgens Google ziet dat er fris en modern uit. De bolvormige apptegels moeten het bovendien eenvoudiger maken om de juiste app te vinden. Er hangt alvast één voordeel aan vast: de ronde icoontjes zijn minder breed dan de klassieke rechthoeken. Daardoor geraken er meer apps op één scherm.

Gebruikers in de Verenigde Staten en Duitsland krijgen ook een nieuwe snelkoppeling tussen die apps. In die landen is het namelijk mogelijk om gratis naar enkele tv-kanalen te kijken die Google aanbiedt. De functie bleek niet bepaald populair: Google zet ze nu meer in de kijker zodat gebruikers makkelijker hun weg naar de gratis tv-kanalen vinden.

Aanpasbaar aan voorkeuren

Google voegt ook een functie toe waarmee je het Google TV-thuisscherm makkelijk aan je eigen voorkeuren aanpast. Helemaal aan het einde van de rij met apps zit namelijk een nieuwe knop met de naam “herordenen”. Daarmee kan je makkelijk de volgorde van apps wijzigen, zodat de meest belangrijke meteen in beeld verschijnen. Naast de knop om te herordenen staat bovendien een knop om apps toe te voegen.

Google zegt dat het de nieuwe interface “de komende maanden” uitrolt naar alle Google TV-toestellen. Met andere woorden: ook op je oudere Google TV zal de For You-page er iets anders uitzien. Dat kan bij wijze van spreken vanavond al het geval zijn, maar ook nog enkele weken duren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business