Nieuws

Samsung Galaxy S24 veel beter verkocht in Europa dan zijn voorganger

De Samsung Galaxy S24-serie
© Samsung
De Samsung Galaxy S24-serie is duidelijk populairder in Europa dan de Galaxy S23-serie van vorig jaar. Is dit het gevolg van Galaxy AI?

Het mag duidelijk zijn dat Samsung het dit jaar goed doet in Europa. Zo wisten we al dat Samsung het meest populaire smartphonemerk was in Europa in Q1 2024. Inmiddels is het ook duidelijk geworden hoe sterk de Samsung Galaxy S24-serie zijn voorganger overtroffen heeft in de verkoop.

Samsung Galaxy S24 vs. Samsung Galaxy S23

Canalys heeft recentelijk marktdata gedeeld, waaruit blijkt dat de nieuwe Galaxy S24-serie in Q1 van 2024 veel beter verkocht is in Europa dan de S23-serie in Q1 2023. Het gaat hierbij vooral om de standaard Samsung Galaxy S24 en de Samsung Galaxy S24 Ultra. Het Plus-model blijkt toch duidelijk minder interessant te zijn voor de meeste mensen, maar dat was vorig jaar (en nog eerder) ook al het geval.

We zien in de marktdata dat de S24 Ultra in Q1 2024 in Europa 1,6 miljoen keer verkocht werd, terwijl het bij de S23 Ultra in Q1 2023 om 0,9 miljoen exemplaren ging. Dat is een verschil van 700.000 exemplaren. Ook de standaard Galaxy S24 heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 300.000 exemplaren meer verkocht in Europa dan zijn voorganger, met 1,1 miljoen toestellen, tegenover 0,8 miljoen.

Het is opvallend dat vooral het duurste model uit de Samsung Galaxy S24-serie zo goed gepresteerd heeft. Hij heeft de iPhone 15 Pro (1,6 miljoen exemplaren) en iPhone 15 Pro Max (2,6 miljoen exemplaren) niet verslagen, maar wel de standaard iPhone 15 (1,4 miljoen exemplaren). Een ander Samsung-toestel wist de nieuwste iPhones (en Samsungs eigen vlaggenschepen) echter wel te kloppen.

Heel goedkoop of juist heel duur

Verrassend genoeg was het in Q1 van dit jaar de goedkope Galaxy A15 die het vaakst over de toonbank ging. Tenminste, als je modellen met 5G en zonder 5G bij elkaar optelt). Dan kom je namelijk uit op 2,8 miljoen exemplaren. Alleen de non-5G-versie wist al evenveel te verkopen als de Galaxy S24 Ultra en de iPhone 15 Pro.

Het valt dus op dat een van de allerduurste én een van de goedkoopste Samsung-toestellen het begin van dit jaar het meeste succes hebben gehad in Europa. Dat terwijl we vorig jaar nog zagen dat de middenklassers, zoals de Galaxy A54 (en zelfs nog de Galaxy A53) beter wisten te presteren dan de vlaggenschepen en de instapmodellen. Dit jaar is de Samsung Galaxy A55 echter niet te vinden in de top tien.

SamMobile benoemd het idee dat AI-vaardigheden waarschijnlijk vanaf nu een steeds grotere rol gaan spelen, zeker binnen het premiumsegment. Samsung heeft bij de promotie van de S24-serie dan ook volop ingezet op Galaxy AI. Dat zou dus geholpen kunnen hebben om mensen die op zoek waren naar een nieuw premiumtoestel te overtuigen. Tegelijkertijd zullen veel andere mensen gewoon op zoek zijn geweest naar een degelijk, goedkoop toestel en Samsung heeft nou eenmaal opties binnen vrijwel elke prijsklasse.

We zijn erg benieuwd naar hoe deze lijst er volgend jaar uit zal zien, wanneer Apples nieuwste iPhone-modellen ook voorzien zijn van allerlei AI-features.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S24 FE Renders tonen gloednieuwe Samsung Galaxy S24 FE
2024mobielsamsungsamsung galaxy s23samsung galaxy s24

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen