Google presenteert Pixel 9-toestellen op 13 augustus

Google
© iStock / ymgerman
Google houdt zijn volgende Made by Google-evenement op 13 augustus. Het jaarlijkse Google-event staat waarschijnlijk in het teken van nieuwe Pixel-smartphones.

Waar Google zijn Pixel-toestellen voorgaande jaren in oktober onthulde, is het Made by Google-event dit jaar opgeschoven naar 13 augustus. Volgens de zoekgigant staat het event in het teken van “Google AI, Android-software en het Pixel-portfolio”. Dat wijst erop dat de Pixel 9-serie al op 13 augustus wordt aangekondigd.

Eerste Google Pixel XL

Google onthult dit jaar voor het eerst, blijkt uit eerdere lekken, drie high-end Pixel-toestellen: de Pixel 9, Pixel 9 Pro én een ‘XL’-variant. De exacte naam van dat laatste toestel is nog niet bekend. Wel vaststaat dat de XL net zo groot zal zijn als de Google Pixel 8 Pro, met een 6,7-inch-scherm. De basis Pixel 9 krijgt daarentegen juist een kleiner scherm.

Mogelijk komt de zoekgigant ook met de tweede Pixel Fold-smartphone. Van de Pixel Watch verschijnt deze zomer bovendien een derde generatie, de Pixel Watch 3. Dat zou de eerste Google-smartwatch zijn die in twee formaten beschikbaar komt, namelijk 41 mm en 45 mm.

AI speelt zoals gewoonlijk ook weer een rol. Vorig jaar lag de nadruk op functies waarmee je de kwaliteit van foto’s kunt verbeteren. Die functies kwamen later ook naar andere Pixel-telefoons. Wat Google voor de Pixel 9-serie gepland heeft staan, laat het nog even in het midden.

Mysterieus Google-product

Google maakt in zijn uitnodiging geen melding van Nest-producten. Doorgaans lanceert het die producten ook tijdens Made by Google-events. Recent verscheen er al een Nest-product naar bij de FCC. Die testte een mysterieus Google-product met een zogenaamde ‘Soli-radar’. Die vind je onder meer in de Nest Thermostat en Nest Hub-schermen. Daarvan zou Google later dit jaar dus ook een nieuwe generatie kunnen presenteren. Tot het event op 13 augustus blijft dat echter koffiedik kijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business