Google Pixel Watch 3 duikt voor het eerst op in renders

Google Pixel Watch 3 render
© OnLeaks
Google lanceert dit najaar mogelijk de Pixel Watch 3. Van die smartwatch heeft OnLeaks ditmaal de eerste renders gedeeld.

Google lanceert jaarlijks een nieuwe Pixel-smartwatch, maar tot nu toe is het design van de Pixel Watch-reeks nauwelijks gewijzigd. Dat geldt volgens OnLeaks ook voor de Pixel Watch 3, dat meldt 91Mobiles. Net als zijn voorgangers krijgt de Pixel Watch 3 een glazen voorkant die afbuigt naar het metalen frame. Aan de zijkant bevindt zich ook een draaibare kroon voor de bediening van Wear OS.

Dikkere behuizing

OnLeaks meldt dat het design van de Pixel Watch 3 grotendeels ongewijzigd blijft. Dat geldt ook voor het 1,2-inch-oledscherm. De behuizing zou iets minder breed, maar dikker zijn geworden. Die extra ruimte is mogelijk ingenomen door de iets grotere accu van 307 mAh. Dit is overigens geen enorme toename: de capaciteit van de accu in de Pixel Watch 2 bedroeg 304 mAh.

Twee Pixel-smartwatches

De gelekte renders tonen vermoedelijk het basismodel van de Pixel Watch 3-serie. Google zou ditmaal twee modellen willen lanceren, waarbij de tweede een grotere behuizing en mogelijk ook een groter scherm krijgt. Dit tweede model wordt mogelijk onthuld onder de naam Pixel Watch 3 Pro.

Hoe dit model verder verschilt van de reguliere Watch 3, zal de tijd leren. Vast staat dat beide smartwatches op Wear OS draaien. Vermoedelijk bieden ze ook dezelfde chipset en evenveel opslag en RAM. Specifieke details over deze componenten zijn er vooralsnog niet, maar er worden wel enkele upgrades verwacht.

De geruchten en renders van OnLeaks moeten voorlopig met een korreltje zout genomen worden. De Pixel Watch 3 verschijnt vermoedelijk pas in september of oktober op de markt. Google heeft dus nog meer dan genoeg tijd om zijn plannen aan te passen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business