Nieuws

Google Pixel Watch 3 komt in twee varianten

Pixel Watch 2
© Unsplash/Triyansh Gill
Google brengt mogelijk twee varianten van de Pixel Watch 3 op de markt. Vermoedelijk wordt de smartwatchreeks tijdens het Made by Google-event onthuld.

Sinds de eerste generatie Pixel Watch biedt Google steeds één formaat horlogekast aan: 41 mm. Dat staat volgens 9to5Google met de Pixel Watch 3 te veranderen. Volgens interne bronnen wordt er de komende maanden gesleuteld aan een grotere Pixel Watch. Die smartwatch zou Google naast de 41 mm-versie aanbieden.

Exacte details over de grotere smartwatch zijn momenteel niet bekend. Zodoende blijft het gissen naar het formaat van de horlogekast en hoe groot het scherm wordt. Onder de motorkap zouden de horloges alvast niet al te veel van elkaar verschillen. Buiten de grotere batterij in de grotere horlogekast, zouden de Pixel Watches verder identiek zijn.

Met de komst van een nieuwe horlogekast, rijst wel de vraag of bestaande Pixel Watch-bandjes met de Watch 3 werken. De bandjes die Google gebruikt zijn namelijk exclusief voor de Pixel Watch-reeks, zoals dat ook het geval is op de Apple Watch. Mogelijk blijft dit type systeem wel behouden, hetzij in een iets breder formaat.

Mogelijke horlogekasten

Hoewel het voorlopig gissen is naar het formaat van de grootste Pixel Watch 3, kunnen we hiervoor wel kijken bij concurrenten. Zij bieden elk namelijk twee varianten van hun smartwatches aan. In het geval van de Samsung Galaxy Watch 6 gaat het om 40 en 44 mm-varianten. Apple kiest daarentegen voor 41 en 45 mm met zijn Watch Series 9. De verschillen zijn echter klein. Een 45 mm Pixel Watch 3, mocht er aan een forser horloge gewerkt worden, zou voor Google een logische keuze zijn.

Vermoedelijk wordt zo’n detail pas bevestigd tijdens het Made by Google-evenement. Voorgaande jaren vonden die steeds in oktober plaats. Google houdt voordien nog wel zijn I/O-ontwikkelevent, maar daar lanceert het meestal geen nieuwe Pixel-producten. Wel zou het de Pixel Watch 3 aldaar kunnen teasen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business