Nieuws

Renders wijzen op komst Google Pixel 9 Mini

Google Pixel 9 mini
© OnLeaks
Google werkt naar verluidt aan drie varianten van de Pixel 9-serie: de Pixel 9, 9 Pro en de Pixel 9 XL. Het instapmodel krijgt het kleinste scherm op een Pixel-telefoon in jaren.

Eerder wist geruchtenmaker OnLeaks al renders te verspreiden van de Pixel 9 en Pixel 9 Pro. Die Pro lijkt nu in werkelijkheid de XL-variant te zijn, terwijl de gelekte Pixel 9 verkocht zou worden als de ‘normale’ Pixel 9. De woensdag gelekte Pixel-telefoon zou het werkelijke instapmodel van de Pixel 9-serie gaan vormen.

Google Pixel 9… Mini?

Google zou het toestel als een Mini-versie kunnen introduceren. Het oledscherm is met een formaat van 6,03 inch gerust compact te noemen en is slechts marginaal groter dan de Zenfone 10. Verder is bekend dat het camera-eiland van de Pixel 9-instapper geen drie maar twee camera’s bevat. Het lijkt erop dat de smartphone het zonder een telefotocamera moet stellen en dus enkel een hoofd- en groothoekcamera meekrijgt. Naast de camera’s is er nog wel plaats voor de flitser.

Het ontwerp van de kleinste Pixel 9 is verder identiek aan zijn grotere broers, met een vlak frame en een opvallend rechthoekig camera-eiland. Dit eiland maakt de smartphones ook iets dikker dan hun voorgangers. Het relatief kleine oledscherm is aan de hoeken ook fors afgerond. Hierdoor oogt de Pixel 9 mogelijk nog iets kleiner dan het toestel in werkelijkheid is.

Pixel 9 mini
© OnLeaks

Specificaties Pixel 9

Over de specificaties van de kleinste Pixel 9-telg heeft OnLeaks nog geen details. Bekend is dat de Pixel 9 in elk geval wordt aangedreven door de Tensor G4-chipset. Ook zou er minstens 8 GB RAM in zitten, evenals 128 GB opslag. Volgens 91Mobiles ondersteunt het toestel ook het Qi2-oplaadprotocol, dat vergelijkbaar is met Apples MagSafe.

Voorlopig neem je zulke details best nog met een korrel zout. Google heeft de details vooralsnog niet officieel bevestigd. De introductie zou bovendien pas in oktober plaatsvinden tijdens het Made by Google-event.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business