Nieuws

Eerste renders Google Pixel 9 Pro verschijnen online

Google Pixel 9 Pro
© OnLeaks
OnLeaks heeft dinsdag de eerste renders van de Google Pixel 9 Pro gepubliceerd. Voor het eerst sinds de Pixel 6-serie krijgt het camera-eiland een nieuw ontwerp.

Googles Pixel-reeks ziet er al enkele jaren vrijwel hetzelfde uit. Buiten enkele nieuwe kleurtjes is er in de drie voorbije generaties bijna niets gewijzigd. Met de Pixel 9-serie lijkt Google het ontwerp weer op de schop te nemen, blijkt uit renders van OnLeaks. Uit de renders van de Pixel 9 Pro blijkt dat de cameramodule de grootste wijziging doormaakt. Voortaan loopt het niet meer door tot het frame; het rechthoekige ontwerp blijft wel behouden. Ook lijkt het eiland dikker dan op voorbije toestellen in de Pixel-reeks. Mogelijk is die ruimte nodig voor grotere sensoren en lenzen.

OnLeaks’ renders tonen verder een aangepast frame. Net zoals Samsung kiest Google op de Pixel 9 Pro voor de iPhone-achtige vormgeving met een plat frame. Het frame op voorgaande Pixel-smartphones was daarentegen steeds afgerond. De power- en volumeknoppen bevinden zich aan de rechterzijde, net als op de Pixel 8-serie. Welk materiaal gebruikt wordt voor het frame is niet meteen duidelijk. Apple en Samsung stapten reeds over op titanium voor hun topmodellen.

Kleiner oledscherm

Opvallend is dat de Pixel 9 Pro volgens de geruchtenmaker een kleiner 6,5-inch-oledscherm krijgt, ten opzichte van 6,7 inch op de Pixel 8 Pro. Vorig jaar verkleinde Google al eens het schermformaat van de Pixel 8 naar 6,2 inch, vanaf 6,3 inch op de Pixel 7. Een opvallende beslissing, gezien concurrenten zoals OnePlus en Samsung juist de tegenovergestelde route kiezen. Zowel de Galaxy S24(+) als de OnePlus 12 zijn groter dan hun voorgangers.

Google Pixel 9 Pro render
© OnLeaks

Het laatste bekende detail is dat de Google Pixel 9 Pro weer beschikt over drie camera’s. Net als op de Pixel 8 Pro gaat het om een hoofd-, groothoek- en periscoopcamera (zoom).

Made by Google-event

Dergelijke details kunnen echter nog wijzigen voor de definitieve introductie. Hoewel het ontwerp op de renders ‘af’ lijkt, is de smartphone zelf verre van af. Google onthult de Pixel 9-serie vermoedelijk pas in oktober tijdens zijn jaarlijkse Made by Google-event. Neem de renders voorlopig dan ook nog met een grote korrel zout.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business