Nieuws

Ontwerp Google Pixel 9 verschijnt op eerste renders

Google Pixel 9
© OnLeaks
Nadat OnLeaks dinsdag renders van de Pixel 9 Pro had gepubliceerd, verschijnen ditmaal de renders van de Google Pixel 9. Het ‘instapmodel’ van de Pixel-vlaggenschepen.

Renders van de Google Pixel 9 Pro gaven al eens een glimp van Googles nieuwe designtaal voor de Pixel-serie. In dat nieuwe ontwerp loopt de camerabalk niet meer door tot aan het frame, zoals dat het geval was sinds de Pixel 6. Ook lijkt het rechthoekige eiland iets verder uit te steken, waardoor de 9 Pro op zijn dikste punt iets dikker is dan de Pixel 8 Pro. Het metalen frame is voortaan vlak, zoals we dit kennen van de iPhone en Samsungs Galaxy S24-serie. Die ontwerpelementen heeft Google naar zijn compactste vlaggenschip doorgetrokken, de Google Pixel 9, blijkt uit renders van OnLeaks.

Telefotocamera op instapmodel

Eigenlijk tonen de renders van de Pixel 9 een identiek ontwerp aan de Pixel 9 Pro. Ditmaal is zelfs het camera-eiland identiek, met plaats voor drie camera’s, de flitser en een temperatuursensor. Daarmee is het de eerste keer dat het compacte model, net als het absolute topmodel, drie primaire camera’s krijgt. De derde camera is vermoedelijk de periscoopzoomcamera, zoals we die kennen van de Pixel 8 Pro.

© OnLeaks

Net als op de Pixel 9 Pro vind je de knoppen aan de rechterzijde, met de powerknop bovenaan. Het simkaartslot, de luidspreker en USB-C-aansluiting zijn, zoals gewoonlijk, onderop te vinden. Volgens de geruchtenmaker meet het toestel 152,8 x 71,9 x 8,5 mm. Op het dikste punt meet de Pixel 9 12 mm.

Pixel 9 wordt weer kleiner

Het enige detail dat verder bekend is, is dat de Pixel 9 een 6,1-inch-scherm meekrijgt. Voorgaande jaren koos Google steeds voor oledschermen. Opvallend is wel dat het scherm van de Pixel 9 weer iets kleiner is dan zijn voorganger. Bij de Pixel 8 ging het schermformaat van 6,3 naar 6,2 inch. Met de Pixel 9 gaat daar weer 0,1 inch af. Let wel, zulke kleine verschillen zul je in de praktijk nauwelijks opmerken. Of het scherm werkelijk kleiner wordt is bovendien nog niet bevestigd. Hoewel OnLeaks uitermate nauwkeurige renders fabriceert, wil hij er nog wel eens naast zitten met schermdetails.

Neem de gelekte details daarom best met een korrel zout. Dat geldt overigens ook voor de renders. Zelfs met zijn uitzonderlijk sterke trackrecord, kan Google last-minute het ontwerp aanpassen. Met nog meer dan een half jaar te gaan tot de introductie, kan er zodoende van alles gebeuren.

Uitgelicht artikel Google zoekresultaten Google komt met nieuwe zoekfuncties

Tijd zal moeten uitwijzen wat er wel en niet klopt. In oktober houdt Google steevast zijn Made by Google-event, waar het ook de nieuwste Pixel-vlaggenschepen onthult. Pas dan komen de Pixel 9-modellen officieel tevoorschijn. Wel durft Google ze al eens te teasen tijdens I/O in mei.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business