Geen tekorten: Nintendo garandeert genoeg Switch 2-consoles

Nintendo Switch 2
© Unsplash / Erik Mclean
Nintendo heeft lering getrokken uit de introductie van de eerste generatie Switch, en zegt “meer dan voldoende” voorraad te hebben van de Switch-opvolger wanneer deze uitkomt.

Nintendo staat voor een spannend jaar. Na de introductie van de eerste Switch in 2016, is nu alle aandacht gericht op de vermeende opvolger, de Nintendo Switch 2. De verwachting is dat de console ergens in het eerste kwartaal van 2025 verschijnt. En op het moment dat de console uitkomt, zal hij ook daadwerkelijk te koop zijn. Die belofte deed Nintendo-president Shuntaro Furukawa vorige maand tijdens een Q&A met investeerders.

Furukawa zegt dat Nintendo voldoende exemplaren zal produceren van de Switch-opvolger. Het merk lijkt hiermee geleerd te hebben van de introductie van de originele Switch. Die was lang in zeer beperkte aantallen verkrijgbaar. Dat had onder meer te maken met scalpers, die de Switch in grote aantallen opkochten en voor een hogere prijs doorverkochten.

Nintendo zegt ook hiertegen maatregelen te zullen nemen. In sommige regio’s zal het “aanvullende stappen” ondernemen om opkoop in grote aantallen tegen te gaan. Om welke maatregelen het precies gaat en waar die worden ingezet, laat de gamingbaas vooralsnog in het midden.

Voldoende voorraad

Een van de maatregelen die volgens Furukawa een grote impact zal hebben, is de beschikbaarheid van grote voorraden vanaf de lancering. Door zoveel mogelijk consoles op voorraad te hebben, neemt de noodzaak voor scalping af.

Tegelijkertijd benadrukt de topman dat de tijden van componententekorten voorbij zijn. Nintendo lijkt dus aan voldoende componenten te kunnen komen om zijn console te produceren en de productiestroom op gang te houden. Dat was wel anders rond de introductie van de PlayStation 5 van Sony en Xbox Series S/X van Microsoft. Beide fabrikanten kregen te maken met enorme chiptekorten. Ook Nintendo werd uiteindelijk geraakt door deze tekorten, wat leidde tot scalping.

Nintendo Switch 2

Tot slot werd tijdens de Q&A de toekomst van generatieve AI in gaming besproken. Voorlopig lijkt dat echter nog op een relatief laag pitje te staan. De Nintendo-topman zegt dat de moderne AI weliswaar heel creatief kan zijn, maar beperkingen heeft op het vlak van intellectueel eigendom (IP). Een merk van het formaat van Nintendo moet er immers wel zeker van zijn dat de content die zij leveren, vrij is van andermans rechten.

Furukawa zegt wel “flexibel te willen reageren op de komst van nieuwe technologie”, maar nieuwe dingen ontstaan volgens hem “niet alleen vanuit technologie”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business