scalper

Sony zal geen exemplaren van de nieuwe PlayStation 5 verkopen in fysieke winkels als de next-gen console op 19 november verschijnt.


Op haar blogpost legt Sony uit dat het deze maatregelen neemt “om onze gamers, verkooppunten en verkopers veilig te houden in tijden van COVID-19”. Dit om te voorkomen dat er lange rijen staan bij lokale verkopers. Als je een console op dag van launch wil bemachtigen, dan moet dit dus online gebeuren.

Kwestie van geluk?

Hoewel je niet de deur uit hoeft om de next-gen console te bemachtigen, is het niet zeker of je online nog aan een exemplaar kunt komen op release day. Als je nog geen pre-order hebt geplaatst en nog kans wil maken op een PS5 op de dag van release, heb je simpelweg geluk nodig. De grootste kans heb je bij online winkels die geen pre-orders hebben aangenomen, maar de console wel vanaf 19 november online aanbieden.

Mensen die een pre-order geplaatst hebben om op te halen bij een fysieke winkel, zouden nog steeds in staat moeten zijn om dit te doen op de afgesproken tijdstippen en volgens de veiligheidsprotocollen van de winkelier.Gerelateerde artikelen

PlayStation Plus-games november bekend – met eerste PS5-game

In november krijgen PS Plus-members weer een nieuwe selectie aan games om te spelen. Voor het eerst zit daar een PS5-game bij.
Volgt nieuwe technologische ontwikkelingen op de voet, maar houdt vooral van gekleurde lampjes. Spendeert haar tijd voornamelijk met een gamecontroller in de handen en zingt daarnaast alle liedjes van The Lion King luidkeels mee.