Android Auto vereist nu minimaal Android 9.0 Pie

Android Auto
© Google
Om Android Auto te kunnen gebruiken, moet je Android-smartphone aan bepaalde vereisten voldoen. Vanaf juli 2024 moet je telefoon bijvoorbeeld op Android 9.0 of hoger draaien.

Google wijzigt regelmatig de minimale vereisten voor zijn Android-apps. Vorig jaar stopten de Agenda- en Chrome-apps van Google al met werken op telefoons met Android 7.0 Nougat. Later werd deze lijn ook doorgetrokken naar Android Auto. Nu is Android 8.0 aan de beurt en moet je smartphone op Android 9.0 of hoger draaien om Android Auto te kunnen gebruiken. Dat meldt de zoekgigant op de supportpagina.

Wanneer Google de wijziging precies heeft doorgevoerd, is niet bekend. 9to5Google schrijft dat de officiële Android Auto-supportpagina nog spreekt van Android 8.0 Oreo. Vermoedelijk wordt dat op korte termijn aangepast. Voor wie een telefoon met die Android-versie bezit en graag gebruikmaakt van Android Auto, is het tijd om te upgraden.

Dat was overigens al het geval als je je telefoon draadloos wilde verbinden voor Android Auto. Dat vereist namelijk dat je telefoon op Android 10 (en in sommige gevallen Android 11) draait. Met Android 8.0 en 9.0 zat je sowieso al vast aan de bekabelde verbinding.

Systeemapp voor Android

Waarom Android Auto binnen relatief korte tijd de ondersteuning voor zowel Android 7.0 als 8.0 heeft laten vallen, is niet geheel duidelijk. Mogelijk heeft het ermee te maken dat Android Auto vanaf versie 9.0 een systeemapp is, terwijl de app op Android 7.0 en 8.0 nog een losstaande app was.

Tegelijkertijd kan het ook zijn dat het aantal gebruikers op Android 8.0 flink is teruggelopen. Google bracht die Android-versie immers al bijna zeven jaar geleden uit. Tenzij gebruikers hun telefoons nooit hebben bijgewerkt, is de kans relatief klein dat veel mensen nog zo’n oude versie draaien. Voor wie dat wel het geval is, is het tijd om te upgraden. Zeker niet alleen vanwege de vereisten voor Android Auto: zulke oude telefoons krijgen namelijk ook geen beveiligingspatches meer.

Androidandroid 8.0 oreoandroid automobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen