Nieuws

Android Auto werkt straks niet meer op oude Android-telefoons

Android Auto
© Google
Google stopt naar verluidt met de ondersteuning van Android Auto op oudere Android-versies. Dat beleid gaat in met de onthulling van versie 11 van Android Auto.

Eind november werd bekend dat Google de ondersteuning voor Google Chrome en Agenda zou stopzetten voor oudere Android-versies. Wie een toestel met Android 7 Nougat in huis heeft, wordt verzocht de software te updaten of een nieuwe telefoon/tablet te kopen. Die waarschuwing lijkt de zoekgigant over te nemen voor Android Auto, meldt 9to5Google. De nieuwssite vond daarvoor aanwijzingen in de code van Android Auto versie 11.0.

Net als met Chrome en Agenda moeten gebruikers hierdoor minimaal op Android 8.0 Oreo draaien om het automotiveplatform te blijven gebruiken. Vermoedelijk gaat deze wijziging in vanaf versie 11 van Android Auto, die momenteel onder bètagebruikers wordt getest. Kort voor de release zullen de gebruikers op de hoogte worden gebracht van het einde van de ondersteuning.

Ook na de uitrol van Android Auto 11.0 blijven oudere versies gewoon werken. Wel kunnen apps op Android Auto na verloop van tijd de brei aan geven. Zo kan het dus gebeuren dat je plots niet meer van Maps of Waze gebruik kunt maken. Vandaar dat gebruikers worden geadviseerd te upgraden naar de nieuwste Android-versie, of ten minste Android 9.0.

Marktaandeel nadert de 1%

Dat Google de ondersteuning voor Android 7 Nougat stilaan stopzet, komt niet als een verrassing. De in 2016 verschenen Android-versie ziet zijn marktaandeel steeds verder terugzakken. Waar het aandeel eind 2022 nog 2,42 procent bedroeg, is dat inmiddels teruggezakt naar 1,48 procent, meldt Statcounter. Ter vergelijking: het marktaandeel van Android 13 bedraagt momenteel 37,6 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business