Nieuws

Google Chrome sluit Android 7-toestellen buiten

Android 14 HDR in Chrome
© Unsplash/Google
Vanaf 2024 stopt Google met het ondersteunen van Google Chrome en Google Agenda voor oudere Android-telefoons. Toestellen moeten weldra minimaal op Android 8.0 draaien.

Na acht jaar eindigt Google definitief de ondersteuning voor Android 7(.1) in Chrome en Agenda. Een smartphone op die verouderde Android-versie ontvangt vanaf 2024 dus geen appupdates meer. Na verloop van tijd houden de apps daarmee ook op te werken.

Google Chrome 120

In een supportpost meldt Google dat Android 7-gebruikers geen toegang krijgen tot Chrome 120. Die browserupdate wordt begin 2024 uitgebracht voor Android. Voor toestellen op Android 7 betekent dit dat ze blijven steken op Chrome 119. Die browserversie werd reeds uitgerold.

Concreet betekent dit in eerste instantie dat gebruikers geen nieuwe browserfuncties krijgen. Ook stopt Google met het toedienen van beveiligingspatches: die worden steeds geïntegreerd in nieuwe Chrome-versies. Browsen op het web wordt daardoor een pak gevaarlijker gezien je niet beschermd bent tegen gekende kwetsbaarheden in de Chrome-browser.

Waarom de ondersteuning voor Android 7 wordt stopgezet, is niet bekend. Mogelijk houdt de oude Android-versie Google tegen in het ontwikkelen van nieuwe, meer geavanceerde functies. Voorlopig kunnen we daarover echter enkel speculeren.

Geen nieuwe Agenda-versies

Voor Google Agenda hanteert Google naar verluidt eenzelfde aanpak. Sterker nog: de agendadienst zou reeds geen nieuwe updates ontvangen op Android 7(.1). Gebruikers op die Android-versie zijn via in-app meldingen op de hoogte gebracht van de ondersteuningsstop, meldt TheSpAndroid.

Uitgelicht artikel Netflix Netflix stopt ondersteuning voor oudere tv’s

Gebruikers die momenteel op Android 7 draaien – hetzij Android 7.0 of Android 7.1 – wordt aangeraden te upgraden naar Android 8.0 óf een nieuwe telefoon aan te schaffen. Uiteraard kan je ook verhuizen naar andere browsers en agendadiensten. Hoelang die andere browserapps ondersteuning blijven bieden is wel de vraag. Veel browsers zijn namelijk gebaseerd zijn op dezelfde Chromium-code – die vanaf Chrome 120 dus niet werd geoptimaliseerd voor Android 7.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business