Nieuws

Samsung Galaxy S21-serie krijgt nieuwe update, maar niet One UI 6.1.1

Samsung Galaxy S21 Ultra
Image credit: Samsung
Samsung heeft een nieuwe update uitgebracht voor de Galaxy S21-serie, maar het is niet de update waar gebruikers waarschijnlijk op hoopten.

Er staat inmiddels een nieuwe software-update klaar voor de Samsung Galaxy S21-serie. Het is alleen niet de One UI 6.1.1-update die momenteel op meerdere andere Samsung Galaxy-toestellen verschijnt en die allerlei nieuwe Galaxy AI-features met zich meebrengt, die in de eerste instantie exclusief waren voor de Samsung Galaxy Z Fold 6 en Z Flip 6.

Krijgt de Galaxy S21-serie wel nog One UI 6.1.1?

De nieuwe update is in dit geval gewoon de veiligheidsupdate van september 2024. Maar veel gebruikers vragen zich misschien af of One UI 6.1.1 ook nog naar de Galaxy S21-serie zal komen. Helaas lijkt dit niet het geval te zijn.

De S21-serie kreeg bij de update naar One UI 6.1 namelijk ook maar één Galaxy AI-feature (via SamMobile). Die AI-feature was ‘Circle to Search’ en dat is een functie die inmiddels zelfs naar recente toestellen uit de Galaxy A-serie is gebracht. We verwachten dus dat als One UI 6.1.1 toch nog naar de S21-serie zal komen, dat de bijbehorende Galaxy AI-features niet mee zullen komen.

Galaxy S22 en later

Samsung heeft de update (mét de nieuwe AI-features) alleen aangekondigd voor zijn vlaggenschepen uit 2022 en later. Dat betekent dat je nog wel net geluk hebt als je een Galaxy S22, Galaxy S22 Plus of Galaxy S22 Ultra hebt.

Mensen met een toestel uit de S22-serie (of met een Galaxy Tab S8-model) kunnen de update ergens in de komende weken verwachten, maar de update wordt momenteel al uitgerold naar de Galaxy S24-serie, de Galaxy S23-serie (inclusief de S23 FE), de Galaxy Z Fold 5, de Galaxy Z Flip 5 en de Galaxy Tab S9-serie.

Helaas is de update voor de S21 misschien dus niet waar je op gehoopt had, maar een veiligheidsupdate is natuurlijk ook belangrijk, dus check vooral of de update al klaar staat in de instellingen van je telefoon.

Uitgelicht artikel Samsung One UI Samsung verplicht account voor toegang tot Galaxy Store
mobielone ui 6.1.1samsungsamsung galaxy s21samsung galaxy s21 plussamsung galaxy S21 ultra

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen