Bose presenteert ‘goedkopere’ QuietComfort Earbuds
De QuietComfort Earbuds, niet te verwarren met de QuietComfort Earbuds uit 2020 en de Earbuds II uit 2022, zijn de goedkoopste draadloze oortjes van Bose. Het prijsverschil met de Ultra-versie, die gebaseerd is op de Earbuds II, bedraagt 150 euro. Daarvoor lever je in op de ‘CustomTune’-technologie van Bose, die de ruisonderdrukking en audio aanpast op elk paar oren.
Hoewel je aan de ene kant inlevert op functies, krijg je aan de andere kant een langere batterijduur. Bose belooft dat de oortjes tot 8,5 uur meegaan in de hoogste ANC-stand, en dat je de in-ears tot 2,5 keer kan opladen met de meegeleverde case. Zodoende moeten de oortjes ongeveer 31,5 uur meegaan voordat je ze opnieuw moet opladen. Je kan de case ook draadloos opladen met een Qi-lader.
Legendarische ruisonderdrukking
Bose spreekt op de productpagina van de QuietComfort Earbuds over “legendarische noise cancelling”, oftewel ruisonderdrukking, die gebruikmaakt van drie microfoons per oortje. Diezelfde microfoons gebruik je voor telefoongesprekken en stemcommando’s.
Aanraakoppervlakken op de oortjes laten je de belangrijkste functies bedienen, zoals het volume, de mediabediening, ruisonderdrukking (en omgevingsgeluid) en de spraakassistent van je smartphone. Voor Android is dat de Google Assistent, terwijl je op iOS gebruikmaakt van Siri. Wil je de EQ van de QuietComfort Earbuds aanpassen, dan kan je terecht in de gloednieuwe Bose QuietComfort Earbuds-app. Naast EQ-instellingen vind je daarin ook opties voor ruisonderdrukking en touchknoppen, evenals software-updates.
Prijs QuietComfort Earbuds
Vergeleken met de QuietComfort Earbuds en Earbuds II uit respectievelijk 2020 en 2022, zijn de gloednieuwe QuietComfort-oortjes aanzienlijk goedkoper, met een prijskaartje van 200 euro. Ze zijn per direct verkrijgbaar, met keuze uit drie kleuren: Black, White Smoke en Chilled Lilac.