Timelapse-video’s maken in een mum van tijd
Eens je het programma geïnstalleerd en geopend hebt, zie je meteen waar je van start kan gaan. Twee grote knoppen getiteld ‘New’ en ‘Open’, met kort bijschriftje zelfs, laten weinig ruimte voor verwarring. De reclame voor andere software van Microsoft moet je er wel bijnemen.
Heb je een video klaarstaan om met Hyperlapse te bewerken, dan kies je voor ‘New’. Heb je je al geamuseerd met Hyperlapse, dan kan je via ‘Open’ verder gaan met een project. Zoek en selecteer het videobestand dat je wil gebruiken, en je bent vertrokken.
Je hebt al je instellingen geconfigureerd? Dan is het tijd voor de finishing touch. Druk opnieuw op ‘Next’ en het bestand wordt verwerkt en opgeslagen. Je komt uiteindelijk in het eindscherm terecht, waar je de gemanipuleerde video volledig kan afspelen en, als je niet helemaal tevreden bent met het resultaat, terug naar de settings kan springen.
Opgelet: het programma plaatst automatisch een watermerk met de tekst “Microsoft Hyperlapse Pro” rechts onderaan op je beeld. Heb je dit watermerk liever niet op je beeld, dan zal je de betalende versie moeten aanschaffen. Op mobiel wordt geen watermerk getoond. Tevreden met je filmpje? Dan bevestig je finaal nog eens waar het bestand zal opgeslagen worden en ben je klaar.