Tips

Timelapse-video’s maken in een mum van tijd

Met de Microsoft Hyperlapse Pro tool op je computer maak je zelf gepolijste timelapse-filmpjes waarmee je je beelden versneld toont zonder haperingen.
[download_file]Microsoft Hyperlapse is zowel op je desktop als mobiel te installeren. De installatie liep voor mij niet volledig van een leien dakje. Normaal gezien zou Hyperlapse ook op de Windows 7 draaien die op mijn vaste computer staat, maar dat feestje ging niet door. Ik heb me dan maar naar Windows 8 gewend, waarop ik Hyperlapse wel probleemloos plaatste.

Eens je het programma geïnstalleerd en geopend hebt, zie je meteen waar je van start kan gaan. Twee grote knoppen getiteld ‘New’ en ‘Open’, met kort bijschriftje zelfs, laten weinig ruimte voor verwarring. De reclame voor andere software van Microsoft moet je er wel bijnemen.

Heb je een video klaarstaan om met Hyperlapse te bewerken, dan kies je voor ‘New’. Heb je je al geamuseerd met Hyperlapse, dan kan je via ‘Open’ verder gaan met een project. Zoek en selecteer het videobestand dat je wil gebruiken, en je bent vertrokken.

Je hebt al je instellingen geconfigureerd? Dan is het tijd voor de finishing touch. Druk opnieuw op ‘Next’ en het bestand wordt verwerkt en opgeslagen. Je komt uiteindelijk in het eindscherm terecht, waar je de gemanipuleerde video volledig kan afspelen en, als je niet helemaal tevreden bent met het resultaat, terug naar de settings kan springen.

Opgelet: het programma plaatst automatisch een watermerk met de tekst “Microsoft Hyperlapse Pro” rechts onderaan op je beeld. Heb je dit watermerk liever niet op je beeld, dan zal je de betalende versie moeten aanschaffen. Op mobiel wordt geen watermerk getoond. Tevreden met je filmpje? Dan bevestig je finaal nog eens waar het bestand zal opgeslagen worden en ben je klaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business