Wire

Webhoster uitgelicht: Hostnet

© Unsplash
In dit artikel nemen we de Nederlandse webhoster Hostnet onder de loep.

Er zijn veel verschillende opties als het gaat om in Nederland een domeinnaam registreren, deze ergens hosten en een website in de lucht hebben. Zo kun je kiezen voor bedrijven als Antagonist, One.com of Versio, maar vandaag nemen we Hostnet onder de loep.

De mogelijkheid je website te laten maken

Allereerst biedt het Nederlandse Hostnet, in tegenstelling tot veel van zijn concurrenten, de mogelijkheid aan een website te laten maken door een van de inhouse webdesigners van het bedrijf. Deze specialisten kijken naar de unieke situatie en zorgen er uiteindelijk voor dat er een op maat gemaakte website live gaat.

Mocht je al een bestaande website hebben en het tijd vinden voor een make-over? Dan kun je Hostnet nieuwe afbeeldingen en teksten sturen en de ontwerpers bouwen vervolgens een nieuwe site voor je.

In een later stadium kun je ook websitebeheer en zoekmachinemarketing uitbesteden – zodat je dit niet zelf hoeft te doen.

Alles-in-1 online oplossing voor individuen en bedrijven

Het Nederlandse bedrijf biedt individuen en bedrijven een alles-in-één oplossing. Zoals e-mail bij ieder pakket inbegrepen, inclusief een domeinnaam. Op deze manier kun je professionele e-mails versturen vanaf je eigen domeinnaam. Daarnaast ben je altijd vindbaar in zoekmachines zoals Google. Op deze manier loop je geen potentiële klanten mis.

Naast een alles-in-één websitebouwer, biedt het hostingbedrijf ook service- en onderhoudsdiensten aan. Heb je dus vragen over je website of wil je iets laten aanpassen? Dan staan de designers van Hostnet voor je klaar, ook als je website al in de lucht is.

De optie gebruik te maken van AI-hulp

Een voordeel van de Nederlandse hoster is dat je de mogelijkheid hebt om gebruik te maken van AI-hulpmiddelen. Deze optie bieden nog niet alle hostingbedrijven aan. Dit is met name handig voor mensen die niet veel technische kennis in huis hebben. Met de AI-hulptool laat je eigenlijk AI het werk voor je doen. Dat is ideaal voor freelancers en kleine ondernemers met een klein budget en weinig tijd.

Het resultaat? Je website staat binnen enkele minuten voor je klaar, van eenvoudig ontwerp tot aan tekst en structuur. Vind je het leuker om je eigen website te bouwen, maar laat je je teksten liever door de AI-schrijfassistent schrijven? Dan is dit ook mogelijk.

Eigen professioneel e-mailadres

Een plus van het in zee gaan met Hostnet is dat ze je van een professioneel e-mailadres met je eigen domeinnaam erin kunnen voorzien. Dit staat zakelijk wanneer je e-mailt en kan potentiële klanten overhalen zaken met je te doen.

Naast enkel een eigen zakelijk e-mailadres is het ook mogelijk om een eigen signatuur te ontwerpen en deze toe te voegen aan ieder bericht. Op deze manier ogen je zakelijke e-mails beter.

Samengevat

Het is best moeilijk om een onderscheid te maken tussen de vele webhosters die actief zijn bij onze noorderburen. Hostnet is in ieder geval geen verkeerde keuze. Met de mogelijkheid om met AI een website in elkaar te zetten, of eventueel een website op maat te laten maken kun je alle kanten op.


Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

partnerinfo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen