Nieuws

Gmail maakt het eindelijk makkelijker om e-mails te verwijderen

gmail
© iStock / stockcam
Wil je e-mails in Gmail op Android verwijderen of verplaatsen? Tot voor kort moest je de e-mails een-voor-een selecteren. De ‘Alles selecteren’-functie lost dit eindelijk op.

Wie Gmail op Android gebruikt, kent het fenomeen wel: volle inboxen en het handwerk dat nodig is om alle e-mails te verwijderen. In tegenstelling tot de webversie ontbreekt het de Android-versie van Gmail aan een ‘Alles selecteren’-knop. Je moest dus alle e-mails handmatig aanklikken. Zeker als je veel nieuwsbrieven ontvangt, is dat een behoorlijk karwei. Google heeft dit probleem intussen opgelost, meldt Android Police.

Google is namelijk gestart met de uitrol van een ‘Alles selecteren’-knop voor Gmail op Android. De knop is beschikbaar in Gmail-versies v2023.11.12.586837719, v2023.11.26.586591930 en nieuwer. Vermoedelijk komt de functie meteen beschikbaar voor alle Gmail-gebruikers. Wij kregen de functie plots te zien op al onze Android-telefoons, met diverse Google-accounts. Gebruikers die de knop niet zien verschijnen, doen er goed aan via de Play Store te controleren op updates voor Gmail.

Gmail alles selecteren-knop
© TechPulse

Na het aanklikken van de knop worden alle e-mails in de map geselecteerd. De knop werkt dus net iets anders dan op de webversie, waar je maximaal 50 e-mails tegelijk kunt selecteren. Om de knop te laten verschijnen, hoef je enkel een e-mail lang ingedrukt te houden. De optie verschijnt vervolgens in een balk onder de archiveer- en verwijderopties.

Uitschrijven van nieuwsbrieven

Vorige maand kwam Gmail nog met verbeteringen voor de ‘Afmelden’-knop voor nieuwsbrieven. Na de update is de knop een stuk makkelijker te vinden. Het duurt nog wel even voordat de Android- en iOS-versies van Gmail de nieuwe knop ontvangen. Tegen die tijd moet de knop wel voor steeds meer e-mails verschijnen. Gmail verplicht zogeheten bulkzenders vanaf februari dat ze de Afmelden-functie voor nieuwsbrieven ondersteunen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business