Nieuws

Gmail verbetert ‘Afmelden’-functie voor nieuwsbrieven

gmail
© iStock / stockcam
Gmail biedt al sinds jaar en dag de mogelijkheid om je van nieuwsbrieven af te melden zonder Gmail te verlaten. Die knop wordt straks een stuk prominenter weergegeven.

Gebruikers moeten momenteel nog met een loep zoeken naar de ‘Afmelden’-knop in Gmail. Die bevindt zich naast de naam en het e-mailadres van de afzender. Na een aanstaande update van Gmail wordt de knop een heel stuk prominenter weergegeven. De grijstint is verdwenen en ditmaal kiest het Gmail-team voor een blauwe themakleur, die ook elders in de maildienst gebruikt wordt. Daarnaast is de knop een heel stuk groter geworden.

Opvallend is dat de ‘Afmelden’-knop na de update ook in je inbox verschijnt. Hiervoor hoef je enkel over een e-mail te zweven, waarna de optie naast de Archiveer- en Verwijder-knoppen opduikt. Op termijn moet de knop voor bijna alle nieuwsbrieven beschikbaar zijn. Vanaf februari 2024 zal elke bulkafzender, zoals Mailchimp, Gmails technologie voor het uitschrijven moeten implementeren. De maatregel geldt voor elke afzender die dagelijks meer dan 5.000 e-mails verstuurt naar Gmail-adressen.

Update voor Android en iOS

Momenteel is de prominente ‘Afmelden’-knop enkel beschikbaar in de webversie van Gmail. Bekend is dat zowel Android als iOS de nieuwe vormgeving krijgen. Dat meldt tipster TheSpAndroid. Op twee gedeelde afbeeldingen is de grotere knop alvast op de gevoelige plaat vastgelegd. Op Android en iOS zou Google de blauwe tint weglaten en alsnog voor een grijstint kiezen.

Wanneer dit wordt uitgerold, is niet bekend. Ook voor de webinterface geldt dat je mogelijk nog wel even moet wachten op de knoppen. De TechPulse-redactie kreeg de wijziging niet meteen te zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business