Nieuws

Gmail krijgt nieuwe functies om ongewenste mail buiten te houden

Googles maildienst Gmail krijgt een blokkeringsknop en een manier om je rechtstreeks uit te schrijven uit mailinglijsten.
Bron: Alexander Supertramp / Shutterstock.com

Google gaat een update voor Gmail uitvoeren die het gemakkelijker maakt om niet gewenste e-mails uit je inbox te weren. Een blokkerings- en uitschrijfknop moeten soelaas brengen voor gebruikers.

Een blokkeringsmogelijkheid zal zowel op de webversie als op de Android app toegevoegd worden. De knop werkt zoals je zou verwachten: ontvang je een mail van iemand die je eigenlijk wil negeren, dan zal je naast “antwoorden” en “doorsturen” nu ook de mogelijkheid “blokkeren” voorgeschoteld krijgen en kunnen gebruiken.

De uitschrijfknop zal enkel voor mobiele gmail gebruikers beschikbaar zijn. Wil je je inbox schoon houden en je uitschrijven bij nieuwsbrieven of andere mailinglijsten? Je hoeft niet meer in de mails zelf op zoek te gaan naar de uitschrijflink, je kan dat rechtstreeks doen via de gmail app.

Google zal de blokkeringsknop eerst uitrollen voor de webversie, een Android tegenhanger wordt de volgende week verwacht. De uitschrijffunctie voor de gmail app zou in de komende dagen verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business