Deals

Steam Deck LCD-consoles tijdelijk tot 25% goedkoper

Steam Deck
© Unsplash / Petar
Tot en met 26 september zijn Valves LCD-varianten van de Steam Deck heel wat goedkoper. De korting loopt op tot 25% voor het model met 512 GB opslag.

De zomerperiode loopt op z’n einde, en dus begint de tijd waarin we allemaal wat meer binnen doorbrengen. Ideaal voor een potje gamen terwijl je op de bank zit of met het openbaar vervoer naar je werk reist. Een handheld gamingconsole zoals de Steam Deck van Valve is daarvoor perfect – je bent niet gebonden aan je televisie of computer, maar kunt overal in huis of onderweg gamen. Vergeleken met concurrerende handheld gamingconsoles is de Steam Deck al scherp geprijsd, met adviesprijzen die variëren van 369 tot 679 euro. Ter vergelijking: de ASUS ROG Ally kost 699 euro. Alleen de Nintendo Switch is goedkoper dan de Steam Deck.

Valve heeft de prijzen tijdelijk nog verder verlaagd. Tot en met 26 september zijn de prijzen van de LCD-modellen met 64 GB en 512 GB opslag verlaagd. De versie met 64 GB opslag kost nu geen 369 maar 313,65 euro. Voor de versie met 512 GB opslag betaal je nu 351 euro in plaats van 469 euro. Voordat je dat model in je winkelmandje legt, is het goed om te bedenken dat het scherm mat is afgewerkt om reflecties tegen te gaan. Deze afwerking heeft echter ook invloed op de kijkervaring.

Zodra de voorraad op is, worden de genoemde modellen uit het assortiment gehaald. Wie na de 26e een Steam Deck koopt, kan dus alleen nog de LCD-versie met 256 GB opslag of een OLED-versie aanschaffen. De prijzen van de OLED-versies beginnen bij 569 euro voor 512 GB opslag, en voor 1 TB opslag betaal je 679 euro. Kortom, als je geen OLED-scherm of Wi-Fi 6E (wat ook op de OLED-modellen zit) nodig hebt, raden we aan om snel je slag te slaan voordat de voorraad opraakt.

Wat kan ik spelen op de Steam Deck?

Veel spellen in de Steam Store werken op de Steam Deck LCD (en de Deck OLED). Valve houdt een lijst bij van alle games die op de console werken, de zogeheten Deck Verified-games. Het gaat bijvoorbeeld om games als The Last of Us (Part 1), Cyberpunk 2077 en Spider-Man Remastered. Je kunt alle ondersteunde games bekijken in de Steam Store.

Dat aanbod zal mettertijd alleen maar groeien. Steam heeft zijn eigen SteamOS ontwikkeld op basis van Linux. De laatste tijd zijn al veel games geoptimaliseerd voor Linux, en naarmate Linux-gaming in populariteit toeneemt, groeit ook het game-aanbod.

dealsgamingsteamSteam Deckvalve

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen