Nieuws

Panda ontdekt virus in HTC-telefoon

Een medewerkster van de Spaanse antivirusfirma Panda Security heeft malware ontdekt op haar splinternieuwe HTC Magic van Vodafone.

“Toen mijn collega haar telefoon via USB aansloot op haar computer, gaf haar Panda Cloud-antivirus een melding. Zowel de autorun.inf als autoun.exe bleek geïnfecteerd”, schreef medewerker Pedro Bustamante begin deze week op de Panda Research Blog.

Mariposa
Na een korte controle bleek het om een client te gaan van het Mariposa-botnet. De Spaanse politie arresteerde begin deze maand nog drie mannen die met een soortgelijk botnet creditcard- en bankgegevens ontfutselden van verschillende grote bedrijven en banken.

Buiten de Mariposa-malware ontdekte Bustamante nog twee andere infecties: een Confickerworm en een Lineage-trojan. Die laatste steelt inloggegevens van het in Azië zeer populaire MMORPG-spel Lineage.

“We nemen deze zaak zeer ernstig en zijn met een onderzoek gestart. Toch kan ik al met vrij grote zekerheid zeggen dat het hier om een geïsoleerd incident gaat”, vertelt een woordvoerder van Vodafone aan de Britse IT-website The Register.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business