Nieuws

Sony onthult Move-controller voor PS3

Sony brengt zijn eigen bewegingsgevoelige controller voor de PlayStation3 op de markt. De Move, zo heet het stukje hardware, ligt eind dit jaar in de winkels.

Op de Game Developers Conference in San Francisco maakte Sony deze week meer details over zijn veelbesproken motioncontroller bekend. De Move bestaat uit twee delen, een voor elke hand. Hij lijkt verder ook sterk op de Wiimote van concurrent Nintendo.

Geen plagiaat
Maar hoewel de gelijkenissen groot zijn, kan Sony niet beticht worden van plagiaat. Het legde immers zelf de basis voor de huidige generatie bewegingsgevoelige controllers met de release van de Eye Toy voor de PS2 in 2003.

Wat meteen opvalt, is een soort pingpongballetje dat op de rechtercontroller prijkt. Uit de demonstratie werd duidelijk dat het balletje in verschillende kleuren oplicht naargelang de functie die je controller in een spel krijgt toegewezen.

Startpakket
Voor een startpakket met daarin de Move, Sony’s webcam Eye en een spel ben je binnenkort minder dan honderd dollar kwijt. Wie al een Eye bezit, kan de Move ook apart aanschaffen. Door deze twee besturingsmogelijkheden te combineren geeft Sony een nieuwe dimensie aan partygames.

Zo werd een demo getoond van een spel waarin de controller in je hand op het scherm in bijvoorbeeld een verfkwast of tennisracket verandert. Je ziet jezelf en je medespelers dus met een kwast in je hand op het scherm.

Maar ook de harcoregamers, Sony’s grootste publiek, komen aan hun trekken. Een demo van een zwaardgevecht belooft veel goeds voor de toekomst. Met je linkerhand draag je een schild en in je rechter een zwaard. Beweeg je, dan volgt het personage je in realtime.

Verder is ook bekend dat enkele bestaande en al aangekondigde games de Move zullen ondersteunen. LittleBigPlanet, EyePet en Socom 4 behoren tot die categorie.

Project Natal
Sony begeeft zich met de Move in het vaarwater van Nintendo, dat met voorsprong marktleider is in het lucratieve segment van de casual gamers. Maar ook Microsoft wil een deel van de koek. De Amerikanen werken al een tijdje aan Project Natal, dat gamen met alleen handgebaren en dus zonder controller mogelijk moet maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business