GPU-fabrikant Nvidia heeft een portaalpagina gelanceerd waarop informatie over rechtszaken tegen concurrent Intel wordt verzameld. De pagina Case For Innovation is te vinden op Nvidia’s officiële website. De pagina geeft geïnteresseerden een overzicht van de gerechtelijke disputen van Intel met bedrijven wereldwijd. Podcast De Amerikaanse chipgigant wordt ervan beticht de concurrentie oneerlijk te behandelen, innovatie […]


GPU-fabrikant Nvidia heeft een portaalpagina gelanceerd waarop informatie over rechtszaken tegen concurrent Intel wordt verzameld.

De pagina Case For Innovation is te vinden op Nvidia’s officiële website. De pagina geeft geïnteresseerden een overzicht van de gerechtelijke disputen van Intel met bedrijven wereldwijd.

Podcast
De Amerikaanse chipgigant wordt ervan beticht de concurrentie oneerlijk te behandelen, innovatie tegen te gaan en zich niet te houden aan de overeenkomsten met de Amerikaanse toezichthouder Federal Trade Commission, de staat New York en Nvidia zelf.


[related_article id=”152275″]

Verder vind je er ook achtergrondinformatie over rechtszaken in Europa, Japan, en Korea en een archief met nieuwsberichten die over deze zaken rapporteren. Heb je geen tijd om dit allemaal te lezen, dan kun je de podcasts beluisteren.

Conflict over licenties
De lancering van deze anti-Intelwebsite is het zoveelste wapenfeit in het conflict tussen Nvidia en Intel. Punt van discussie is de verkoop van licenties op Intels x86-processors.

Volgens Intel mag Nivdia geen chipsets maken voor de nieuwe generatie Core i-processors omdat ze een geïntegreerde geheugencontroller bevatten die eerst in de systeemchip zat. De GPU-fabrikant ziet dit echter anders.