Chipgigant en SSD-fabrikant Intel prijst zijn nieuwe Intel X-25 V Sata SSD aan. Die heeft een capaciteit van 40 GB en is nu al verkrijgbaar vanaf 100 euro. Met een capaciteit van ‘maar’ 40 GB richt Intel zich op de netbook- en desktopmarkt. Voor desktops raadt Intel aan het besturingssysteem en de meest gebruikte programma’s […]

Advertentie

Chipgigant en SSD-fabrikant Intel prijst zijn nieuwe Intel X-25 V Sata SSD aan. Die heeft een capaciteit van 40 GB en is nu al verkrijgbaar vanaf 100 euro.

Met een capaciteit van ‘maar’ 40 GB richt Intel zich op de netbook- en desktopmarkt. Voor desktops raadt Intel aan het besturingssysteem en de meest gebruikte programma’s op de SSD te installeren. Andere programma’s en data horen op een klassieke harde schijf.

Omdat solidstatedrives per gigabyte een stuk meer kosten dan traditionele harde schijven, zijn ze nog niet doorgebroken bij de modale computergebruiker. Toch belooft deze goedkope SSD een prestatiewinst met factor vier in vergelijking met een 7.200 rpm harde schijf.

[related_article id=”152275″]

Op zich is er weinig nieuws aan dit product. Het promopraatje van Intel - versnel Windows en je programmalaadtijden –  gaat immers op voor vrijwel iedere SSD. Maar door de lage prijs en duidelijke boodschap naar de consument toe lijkt de toekomst, met een SSD in elke pc, niet meer zo ver van ons af.

Advertentie