Nieuws

Samsung maakt krachtige tablet

Samsung werpt zich als een van de laatste computerfabrikanten op de tabletmarkt. De Koreanen willen in de tweede helft van het jaar hun versie van de iPad uitbrengen.

Over verdere specificaties of het besturingssyteem waarmee Samsung zijn tablet uitrust, is nog niets bekend. Wel is zeker dat er een dockingstation beschikbaar zal zijn. De Koreanen hopen zo dat hun nieuwe product zowel onderweg als thuis gebruikt zal worden.

Philip Newton, IT-verantwoordelijke van Samsung Australië, vertelde de website apcmag.com dat het apparaat een processor krijgt die niet zou misstaan in een pc. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de connectiviteit.

[related_article id=”152275″]

“Het probleem met de iPad is het gebrek aan rekenkracht en de beperkte connectiviteit”, zei Newton tijdens een paneldiscussie op het Samsungcongres in Singapore. “Een Atomsysteem is bijvoorbeeld veel flexibeler en heeft meer in- en uitgangen.”

Hoewel Samsung pas in 2008 laptops verkocht op de Amerikaanse markt, heeft het meer ervaring met mobiele computers. In 2006 lanceerden ze de geflopte Q1-minitablet, die zich richtte op de zakelijke markt. Deze keer doen ze het hopelijk beter.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business